0
Rå og røget laks og havtaske salat
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

For det første skal fiskene være rigtig kolde, inden de skæres. Den røgede laks skæres i tynde strimler og sættes på køl igen. På samme måde skæres den rå laks og havtasken efter de er soignerede. Citronsaft og olivenolie kombineres i en skål, de rå stykker fisk får salt og peber og vendes i skålen. De spæde salater vendes med vinaigrette, salt og peber og anrettes midt på tallerkenen. fiskestrimlerne anrettes på skift rundt om salaten. Skind og kerner fjernes fra de modne tomater og tomatkødet skæres i små tern. Tomat og hakket kørvel drysses ud over og marinaden fra fisken hældes over fisken.

Vinaigrette:

2 tsk dijon sennep

1 tsk fint havsalt

2 knsp friskkværnet hvid peber

3 spsk rødvinseddike

3 spsk sherry vineddike

2,5 dl olivenolie

2,5dl rapsolie

Alt, undtagen olierne blendes eller piskes sammen og derefter tilsættes olierne lidt ad gangen. Kan holde i køleskabet op til en uge.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?