0
Ragù på oksebryst med fennikel, tomatsalat, bronzefennikel, Bavnehøjost & ravioli med spinat og ricotta

Ragù på oksebryst med fennikel, tomatsalat, bronzefennikel, Bavnehøjost & ravioli med spinat og ricotta

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Durumhvedemel, Fuldkornshvedemel, Æg, Mælkevalle, Mælk, Hvedemel, Nødder, Soya

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
sousvide tilberedt oksebryst i ternzittauerløghvidløgflåede og hakkede tomatersaltsort peberolivenolie, ekstra jomfruFennikel
1 min.
Ragú på oksebryst og fennikel:

Pil og hak løg og halvdelen af hvidløg fint. Snit fennikel. Sauter begge dele i en gryde i god olivenolie, uden at det tager farve. Kom flåede tomater i gryden, og lad saucen koge ind i et par minutter. Åbn posen med kød, og skrab al fonden fra kødet ned i sovsen. Del kødet i mindre stykker, og kog det ind med tomatsovsen i 10-15 min. Smag til med salt & peber.

Tomater på stilkbronzefennikelhvidløgBavnehøj osten
20 min.
Tomatsalat:

Sæt en gryde med rigeligt vand over at koge til ravioli.

Skær tomater i skiver, og anret dem på et lille fad. Krydr tomaterne med salt og peber. Blend resten af hvidløg med god olivenolie, og fordel det over tomaterne. Riv 1/3 af osten over, og drys med plukket og hakket bronzefennikel. (gem lidt til pynt)

ravioli med spinat og ricottaBavnehøj ostensaltsmør
25 min.
Pasta:
Kog ravioli i rigeligt, saltet vand i 2-3 min. 
Dræn vandet fra, og vend pastaen med en klump smør, ragù'en og revet ost (brug 2/3 her).
Bavnehøj ostenbronzefennikel
30 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Pynt med det sidste bronzefennikel. 

Velbekomme!

Bonusinfo

Bronzefennikel har dild-lignende mørkegrønne blade, der har et bronzefarvet skær. Det er en flerårig krydderurt, der dog kan være sart over for hårde vintre. Ved udplantning kan bronzefennikel blive meget høj og få blomsterskærme. Har du din bronzefennikel stående i vindueskarmen skal den vandes moderat. Bronzefennikel har smag af anis og kaldes også for lakridsdild. Den er især velegnet til fisk, i salater eller som pynt. Den er også god finthakket i urtesmør. Når du høster bronzefennikel, skal du være opmærksom på at nippe bladstilken af i stedet for hele stænglen, hvis du vil have den til at blive ved med at skyde. Dette skyldes, at bladene skyder igen fra stort set det samme sted på stænglen. Hvis du følger dette tip, vil du kunne høste blade over længere tid.

Bonusinfo

Bavnhøj osten er fremstillet af komælk. De økologiske landmænd som har køerne græssende i det Midtjyske er meget påpasselige med deres køer. De skal ud i naturen og spise frisk græs for at mælken kan blive så rig på smag som mulig i denne faste ost. Det økologiske mejeri har ostemesteren Bjarne som sikrer at fremstillingen foretages efter de bedste håndværks principper. Når osten er saltet og formodnet på mejeriet færdigmodnes den på GRAND fromages affinageri. Osten har en fin rund smag, med noter fra lagringen.

Velegnet som smagsforstærker og gratinering af fisk, grøntsager og kartofler, samt i salater.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?