0
Ragù på oksebryst med grønærter, bronzefennikel, Hærvejsost & trofie

Ragù på oksebryst med grønærter, bronzefennikel, Hærvejsost & trofie

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Hvedemel, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord. 

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

sousvide tilberedt oksebryst i ternzittauerløghvidløgflåede og hakkede tomatersaltsort peberolivenolie, ekstra jomfru
1 min.
Ragú på oksebryst:

Pil og hak løg og hvidløg fint. Sauter begge dele i en gryde i god olivenolie, uden at det tager farve. Kom flåede tomater i gryden, og lad saucen koge ind i et par minutter. Åbn posen med kød, og skrab al fonden fra kødet ned i sovsen. Del kødet i mindre stykker, og kog det ind med tomatsovsen i 10-15 min. Smag til med salt & peber.

ærter i bælg
20 min.
Ærter:

Bælg ærterne.

trofiehærvejsostsaltsmør
25 min.
Trofie:
Kog trofie i rigeligt saltet vand i 2-3 min. Kog de bælgede ærter med det sidste minut. Dræn vandet fra, og vend pastaen og ærterne med en klump smør og revet ost (brug 2/3 her). Vend hakket bronzefennikel i (gem lidt til pynt).
hærvejsostbronzefennikel
30 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Riv det sidste ost over, og pynt med det sidste bronzefennikel. 

Bonusinfo

Bronzefennikel har dild-lignende mørkegrønne blade, der har et bronzefarvet skær. Det er en flerårig krydderurt, der dog kan være sart over for hårde vintre. Ved udplantning kan bronzefennikel blive meget høj og få blomsterskærme. Har du din bronzefennikel stående i vindueskarmen skal den vandes moderat. Bronzefennikel har smag af anis og kaldes også for lakridsdild. Den er især velegnet til fisk, i salater eller som pynt. Den er også god finthakket i urtesmør. Når du høster bronzefennikel, skal du være opmærksom på at nippe bladstilken af i stedet for hele stænglen, hvis du vil have den til at blive ved med at skyde. Dette skyldes, at bladene skyder igen fra stort set det samme sted på stænglen. Hvis du følger dette tip, vil du kunne høste blade over længere tid.

Bonusinfo

Bavnhøj osten er fremstillet af komælk. De økologiske landmænd som har køerne græssende i det Midtjyske er meget påpasselige med deres køer. De skal ud i naturen og spise frisk græs for at mælken kan blive så rig på smag som mulig i denne faste ost. Det økologiske mejeri har ostemesteren Bjarne som sikrer at fremstillingen foretages efter de bedste håndværks principper. Når osten er saltet og formodnet på mejeriet færdigmodnes den på GRAND fromages affinageri. Osten har en fin rund smag, med noter fra lagringen.

Velegnet som smagsforstærker og gratinering af fisk, grøntsager og kartofler, samt i salater.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?