0
Ramen med boghvedenudler, bøgehatte, grønkål og Hopballekylling

Ramen med boghvedenudler, bøgehatte, grønkål og Hopballekylling

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Suppe
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Selleri, Sesam, Soyabønner, Nødder

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Hopballe Mølle kylling, bryst med skindramen krydderibrun miso
0 min.
Kødboller:

Rør det hakkede kød med ca. 1/3 af miso’en, 1/3 af ramenkrydderiet samt lidt salt og peber. Rul farsen til små kødboller lidt mindre end en bordtennisbold. Kom dem på bagepapir, og sæt dem på køl, til de skal bruges.

ramen krydderibrun misoingefærrød chili
10 min.
Miso suppe:

Kog 2 dl vand pr. person op, og pisk resten af miso’en i sammen med 2/3 af det sidste ramenkrydderi og lidt salt. Bring det tilbage til kogepunktet. Skræl ingefær, og skær den i tynde skiver på et mandolinjern. Kom ingefær i suppen sammen med kødbollerne, og pocher begge dele i 4-5 min., til kødbollerne lige netop er færdige. Skum evt. skum af suppen, og kasser dette. Skær chili i tynde skiver, og kom lidt i suppen efter smag. Smag på suppen, og juster med salt. 

15 min.
Snit forårsløg og champignons

Snit forårsløg og champignons fint, og sørg for at skylle forårsløgene godt for evt. sand/jord.

nudler, boghvedegrønkålristet sesamolie
20 min.
Nudler & pak choy:

Del pak choy i kvarte. Kog nudlerne i rigeligt, letsaltet vand i 2 min. Kog pak choy med det sidste minuts tid. Dræn vandet fra nudler og pak choy, og vend dem sammen med det halve af sesamolien. Sæt det til side, og hold det lunt.

forårsløglimeristet sesamolieramen krydderi
30 min.
Anretning

Som vist på billedet. Kom de kogte nudler og pak choy i varme skåle, top med spilkogende suppe og kødboller, og til sidst med fintsnittede forårsløg og tynde skiver champignons. Til sidst drysses med det sidste ramenkrydderi, og dryppes med det sidste sesamolie. Server limebåde dertil, som presses over retten ved bordet.

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Ramen krydderi indeholder: 50% Urtebouillon 35% ristet sesam, 10% chili flager, 10% løgpulver.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?