0
Ramen med kylling, boghvedenudler, bøgehatte og pak choy

Ramen med kylling, boghvedenudler, bøgehatte og pak choy

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Suppe
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kyllingebryst uden skindramen krydderibrun miso
0 min.
Kylling

Tænd ovnen på 200 grader.

Dup kyllingen tør med lidt køkkenrulle, og krydr med lidt salt og peber. Brun kyllingebrystet grundigt af på en medium til varm pande i lidt neutral olie. Når det er gyldent, vendes det og brunes kort tid på den anden side. Tilsæt ca. 1/3 af miso’en, 1/3 af ramenkrydderiet (ovenpå kødet) og lidt smør, når du vender brystet, og steg det til det netop er gennemstegt, uden at være blevet tørt. Lad kyllingebrystet trække lunt, og tildækket et par minutter, før det serveres.

ramen krydderibrun misoingefærrød chili
10 min.
Ramen suppe

Kog 2 dl vand pr. person op, og pisk resten af miso’en i sammen med 2/3 af det sidste ramenkrydderi og lidt salt. (Brug evt en bouillonterning, hvis du kan lide en lidt dybere smag). Bring suppen tilbage til kogepunktet. Skræl ingefær, og skær den i tynde skiver på et mandolinjern. Kom ingefær i suppen. Skær chili i tynde skiver, og kom lidt i suppen efter smag. Smag på suppen, og juster med salt. 

15 min.
Snit forårsløg og svampe

Snit forårsløg og bøgehatte fint, og sørg for at skylle forårsløgene godt for evt. sand/jord.

nudler, boghvedepak choyristet sesamolie
20 min.
Nudler og pak choy

Del pak choy i kvarte. Kog nudlerne i rigeligt, letsaltet vand i 2 min. Kog pak choy med det sidste minuts tid. Dræn vandet fra nudler og pak choy, og vend dem sammen med det halve af sesamolien. Sæt det til side, og hold det lunt.

forårsløgbøgehattelimeristet sesamolieramen krydderi
30 min.
Anretning

Kom al saft fra kyllingefadet op i suppen, og kog igennem. Skær kyllingen ud i tynde skiver, og kom dem i varme skåle. Kom de kogte nudler og pak choy ovenpå, top med spilkogende suppe og til sidst med fintsnittede forårsløg og svampe. Til sidst drysses med det sidste ramenkrydderi, og der dryppes med det sidste sesamolie. Servér limebåde dertil, som presses over retten ved bordet.

Bonusinfo

Ramen krydderi indeholder: 50% Urtebouillon 35% ristet sesam, 10% chili flager, 10% løgpulver.

Bonusinfo

Miso

- umamibomben der kan peppe enhver ret op!

Miso stammer fra Japan og er en fermenteret paste lavet på brune ris eller sojabønner.

Miso er karakteriseret med en enestående evne til at bidrage med unik dybde og umami til smagsprofilen i mange retter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?