0
Miso-ramen med hakket gris, pak choy og smilende æg

Miso-ramen med hakket gris, pak choy og smilende æg

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

ægpak choyingefærforårsløg
1 min.
Klargøring

Sæt æggene over at koge i ca. 5-6 minutter, alt efter hvor store de er. Køl dem ned i koldt vand, pil og halvér dem forsigtigt.

Riv ingefær fint. Snit pak choy og forårsløg fint. Del løgene i to bunker: en med den hvide del, og en med den grønne top.

 

 

nudlerbrun misohakket grisekødpak choy
15 min.
Suppe og nudler

Steg kødet ved meget høj varme på en pande. Tilsæt 1 tsk. revet ingefær, 1 spsk. soya og 1-2 tsk. sukker pr. person til kødet, når det er brunet godt af, og steg videre, til al væsken er fordampet. Smag til med salt, peber samt evt. chilisauce. Sæt kødet til side, og sæt panden over varmen igen.

Steg pak choyen i olie ved meget høj varme et minuts tid, bare lige til den falder sammen, men stadig er sprød. 

Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, dræn og vend i lidt sesamolie, for at de ikke skal klistre sammen.

Sæt 300 ml vand pr. person over at koge i nudelgryden. Opløs misoen i vandet, når vandet koger. Tilsæt den hvide del af forårsløgene, og sluk for suppen.

30 min.
Samling af skålene

Fordel nudlerne i skåle, efterfulgt af pak choy og kød.
Hæld den skoldhede suppe i skålene. Slut af med æg, det grønne af forårsløgene, et drys ramentopping, et par dryp sesamolie og god chilisauce.

Servér straks. 

Bonusinfo

Miso

- umamibomben der kan peppe enhver ret op!

Miso stammer fra Japan og er en fermenteret paste lavet på brune ris eller sojabønner.

Miso er karakteriseret med en enestående evne til at bidrage med unik dybde og umami til smagsprofilen i mange retter.

Bonusinfo

Ramen krydderi indeholder: 50% Urtebouillon 35% ristet sesam, 10% chili flager, 10% løgpulver.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?