Rør det hakkede kød med ca. 1/3 af miso’en, 1/3 af ramenkrydderiet samt lidt salt og peber. Rul farsen til små kødboller lidt mindre end en bordtennisbold. Kom dem på bagepapir, og sæt dem på køl, til de skal bruges.
Kog 2 dl vand pr. person op, og pisk resten af miso’en i sammen med 2/3 af det sidste ramenkrydderi og lidt salt. Bring det tilbage til kogepunktet. Skræl ingefær, og skær den i tynde skiver på et mandolinjern. Kom ingefær i suppen sammen med kødbollerne, og pocher begge dele i 4-5 min., til kødbollerne lige netop er færdige. Skum evt. skum af suppen, og kasser dette. Skær chili i tynde skiver, og kom lidt i suppen efter smag. Smag på suppen, og juster med salt.
Snit forårsløg og champignons fint, og sørg for at skylle forårsløgene godt for evt. sand/jord.
Del pak choy i kvarte. Kog nudlerne i rigeligt, letsaltet vand i 2 min. Kog pak choy med det sidste minuts tid. Dræn vandet fra nudler og pak choy, og vend dem sammen med det halve af sesamolien. Sæt det til side, og hold det lunt.
Som vist på billedet. Kom de kogte nudler og pak choy i varme skåle, top med spilkogende suppe og kødboller, og til sidst med fintsnittede forårsløg og tynde skiver champignons. Til sidst drysses med det sidste ramenkrydderi, og dryppes med det sidste sesamolie. Server limebåde dertil, som presses over retten ved bordet.
Ramen krydderi indeholder: 50% Urtebouillon 35% ristet sesam, 10% chili flager, 10% løgpulver.
Miso
- umamibomben der kan peppe enhver ret op!
Miso stammer fra Japan og er en fermenteret paste lavet på brune ris eller sojabønner.
Miso er karakteriseret med en enestående evne til at bidrage med unik dybde og umami til smagsprofilen i mange retter.
Kundekommentarer ()