Kødboller: Rør det hakkede kød med ca. 1/3 af miso’en, 1/3 af ramentoppingen samt lidt salt og peber. Rul til må kødboller lidt mindre end en bordtennisbold. Kom dem på bagepapir, og sæt dem på køl, til de skal bruges.
Nudler: Kog nudlerne i rigeligt letsaltet vand i 2 minutter. Dræn dem og vend dem sammen med det halve af sesamolien. Sæt til side og hold dem lune.
Miso suppe: Kog 2 dl vand pr. person op og pisk miso’en i sammen med 2/3 af den sidste ramentopping og lidt salt. Bring det tilbage til kogepunktet. Skræl ingefær, og skær den i tynde skiver på en mandolin. Kom dem i suppen sammen med kødbollerne, og pocher begge dele i 4-5 minutter, til kødbollerne lige netop er færdige. Skum evt. skum af suppen og kasser dette. Skær chili i tynde skiver, og kom lidt i suppen efter smag. Smag på suppen og juster med salt.
*Ramen topping fra ASA indeholder: 50% Urtebouillon 35% ristet sesam, 10% chili flager, 10% løgpulver.
Som vist: Kom de kogte nudler i varme skåle, top med suppe og kødboller og til sidst med fintsnittet porrer, tynde skiver champignons samt koriander, der er skyllet grundigt. Til sidst drysses med den sidste ramentopping og dryppes med den sidste sesamolie. Server limebåde dertil, som presses over retten ved bordet!
Ramen krydderi indeholder: 50% Urtebouillon 35% ristet sesam, 10% chili flager, 10% løgpulver.
Miso
- umamibomben der kan peppe enhver ret op!
Miso stammer fra Japan og er en fermenteret paste lavet på brune ris eller sojabønner.
Miso er karakteriseret med en enestående evne til at bidrage med unik dybde og umami til smagsprofilen i mange retter.
Kundekommentarer ()