0
Ramen misosuppe med limemarineret kulmule, nudler, smilende æg, bok choy

Ramen misosuppe med limemarineret kulmule, nudler, smilende æg, bok choy

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Japansk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
1 min.
Forberedelse:

Kom fisken på en tallerken, og drys med lidt salt og fintrevet limeskal. Lad fileterne hvile i 10 minutter.

Kog æggene i 5-6 minutter, og køl dem lidt ned. Pil dem, og halvér dem og drys med lidt salt.

Kog nudlerne i rigeligt letsaltet vand i 2 minutter. Dræn dem, og vend dem sammen med lidt sesamolie. Sæt til side, og hold dem lune.

Rens og skær champignons i ultratynde skiver, gerne på et mandolinjern.

Rens og del bok choy i mundrette bidder, og skyl dem grundigt i koldt vand.

Sæt de skåle du vil anrette suppen i et varm sted så de er lune.

ramen toppingbrun miso
10 min.
Miso suppe base:

Kog 1,5 dl vand pr person op i en lille gryde og pisk miso’en i sammen med 2/3 af ramentoppingen (pas på, den er STÆRK, så prøv dig frem) samt lidt salt. Bring det tilbage til kogepunktet. Sluk, og lad det hvile.

kulmulefilet uden skindchampignonsbok choy
20 min.
Sådan afslutter du retten:

Skær den let-saltede fisk i ultra-tynde skiver.

Kom de kogte nudler i de varme skåle.

Kom de fintskårne champignons ovenpå nudlerne i de varme skåle.

Kog suppen op, kom bok choy i, og bring tilbage i kog. Når suppen spilkoger igen kommes fisken i suppen. Bring suppe og fisk tilbage til kogepunktet og sluk. Lad det trække 1 minut mens du smager suppen til med limesaft, salt, sukker og peber.

Hæld den brandvarme suppe over nudler og champignons og top med bok choy og fisk samt de halve smilende æg.

limeramen topping
25 min.
Anretning:

Dryp med sesamolie, og drys med den sidste ramentopping efter smag, evt. ved bordet! 

Server limebåde dertil!

Bonusinfo

Ramen krydderi indeholder: 50% Urtebouillon 35% ristet sesam, 10% chili flager, 10% løgpulver.

Bonusinfo

Miso

- umamibomben der kan peppe enhver ret op!

Miso stammer fra Japan og er en fermenteret paste lavet på brune ris eller sojabønner.

Miso er karakteriseret med en enestående evne til at bidrage med unik dybde og umami til smagsprofilen i mange retter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?