Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Ovnen forvarmes til 200 grader, varmluft. Et stort, ildfast fad, der kan rumme hele retten, sættes ind for at forvarme.
Kartoflerne skylles og deles i to eller tre, alt efter hvor store de er.
Læg kartoflerne på en bageplade, og vend dem i god olie sammen med et par stilke timian. Kartoflerne sættes i ovnen.
Kyllingebrysterne duppes tørre, og brunes hurtigt af i olie/smør i en stor pande.
Når kyllingebrysterne er brunet overalt, krydres de med ranch-dressing mix, salt og peber, og tages af panden. Lad dem hvile tildækket til retten skal samles. Kyllingen skal ikke være gennemstegt nu, den skal bage videre i ovnen senere.
Imens kyllingen bruner, tages de yderste, grove blade af kålen, og den halveres. Skær kålen ud i "både" på omkring 2 cm tykkelse.
Regn med 2-3 både pr. mand, alt efter hvor stor savoykålen er.
Kålen steges på begge sider på panden, til den er godt brun og mør. Kål må godt få en masse farve, for at trække sødmen frem.
Imens kålen steger skæres æblerne i både.
Timianen skylles grundigt, bladene rives af stilkene, og de hakkes. Du skal bruge omkring 1 tsk hakket timian pr. mand.
Når kålen er grundigt brunet, tages den op, og æblerne steges til de er møre. Vend timianen ned til æblerne.
Det ildfaste fad tages ud, og der dryppes en smule olie ned i bunden.
Læg kålen ned i bunden af fadet, efterfulgt af æblerne. Kyllingen lægges på toppen. Drys hvert stykke kylling med ranch-dressing mix, samt salt og peber.
Riv osten hen over hele fadet, og sæt det tilbage i ovnen til osten er smeltet, og kyllingen helt gennembagt, omkring 10 minutter.
Fadet med kylling serveres sammen med de bagte kartofler.
~Velbekomme ~
Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen!
Ranchdressing mix indeholder:
20% dildspidser, 20% purløg, 20% persille, 10% hvidløgspulver, 10% løgpulver, 10% sort peber, 10% sennepsfrø.
Kundekommentarer ()