0
Ras el hanout stegt laks, romanesco, couscous med æbler, mynte og persille

Ras el hanout stegt laks, romanesco, couscous med æbler, mynte og persille

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

  1. Hæld couscousgrynene i en stor skål. Hæld kogende vand over, så det netop dækker. Læg et låg over, og lad grynene trække i 8-10 min.
  2. Pluk mynte og persille og kom de plukkede blade i iskoldt vand. Knug det tørt og hak det fint
  3. Soigner romanescokålet, og riv det på den grove side af et rivejern eller snit det fint
  4. Skær æble i små tern
  5. Skær abrikoser i små tern
  6. Pil og finthak hvidløg
  7. Smuldr couscous fra hinanden med fingrene og vend den med ras el hanout (gem lidt til laksen) samt alle ovenstående ingredienser og masser af din bedste olivenolie
  8. Smag couscous til med salt og peber samt citronsaft.
  9. Lad salaten trække mens du steger laksen
  10. Skrab evt. skællene af laksen hvis du vil spise skindet.
  11. Krydr laksen med salt og peber på kødsiden.
  12. Varm en god støbejerns eller slip let pande op til medium til høj varme.
  13. Steg laksen på skindsiden på den varme pande ved moderat til høj varme i ca. 3-4 min. afhængig af tykkelse.
  14. Når laksen er sprød og gylden på skindsiden tilsættes et par klumper frisk smør samt det sidste ras el hanout krydderi og der skrues ned til medium varme.
  15. Steg derefter laksen i meget kort tid (ca. 1 minut) på den anden side mens du drypsteger (se video)
Anretning

Som vist

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?