0
Ratatouilles-bagt mørksej med hvidløgsstegte kartofler med basilikum

Ratatouilles-bagt mørksej med hvidløgsstegte kartofler med basilikum

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartofler, og skær dem ud i rustikke stykker på ca. 2 x 2 cm. 
  2. Pil og hak hvidløg fint
  3. Vend kartoffeltern og hakket hvidløg (brug det halve her)  sammen med god olivenolie og krydr med lidt salt. Læg dem – i ét lag – på en bageplade med bagepapir i bunden. 
  4. Bag dem i en 200 grader forvarm ovn til de er gyldne og lækre (ca. 25-30 minutter). Vend rundt i dem et par gange undervejs!
  5. Ratatouille: Soigner og skyl alle grøntsager. 
  6. Skær aubergine, courgette og peberfrugter i mundrette stykker på ca. 2 x 2 cm. 
  7. Hak skalotteløgene fint, og sautér dem i olivenolie i en bred tykbundet gryde. 
  8. Tilsæt de øvrige grøntsager og krydderiblandingen, og lad det hele sautere godt igennem i ca. 10-15 min. ved jævn varme, mens du rører jævnligt. 
  9. Tilsæt de hakkede flåede tomater og 1-2 spsk. god eddike (rødvinseddike eller sherry fungerer godt - men alle duer)
  10. Skyl, pluk og hak basilikummen (gem et par blade til pynt) og tilsæt det til retten. 
  11. Læg låg på gryden, og lad det hele simre i ca. 10-15 min. ved svag varme under jævnlig omrøring. Smag til med salt og peber samt evt. lidt sukker. 
  12. Skær fisken i passende stykker og krydr med salt og peber.
  13. Kom fisken i et ildfast fad og dæk med den varme ratatouilles.
  14. Bag i ovnen sammen med kartoflerne i 10 minutter.
Anretning

Som vist på billedet – drys med det sidste basilikum.

*Ratatouillekrydderi indeholder: 50 % basilikum, 25% timian, 15% rosmarin og 10% sort peber.

Bonusinfo

Ratatouillekrydderi indeholder:

25 % basilikum, 25% timian, 25% havsalt, 15% rosmarin og 10% sort peber

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?