0
Ratatouilles-bagt mørksej med hvidløgsstegte kartofler med basilikum

Ratatouilles-bagt mørksej med hvidløgsstegte kartofler med basilikum

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartofler, og skær dem ud i rustikke stykker på ca. 2 x 2 cm. 
  2. Pil og hak hvidløg fint
  3. Vend kartoffeltern og hakket hvidløg (brug det halve her)  sammen med god olivenolie og krydr med lidt salt. Læg dem – i ét lag – på en bageplade med bagepapir i bunden. 
  4. Bag dem i en 200 grader forvarm ovn til de er gyldne og lækre (ca. 25-30 minutter). Vend rundt i dem et par gange undervejs!
  5. Ratatouille: Soigner og skyl alle grøntsager. 
  6. Skær aubergine, courgette og peberfrugter i mundrette stykker på ca. 2 x 2 cm. 
  7. Hak skalotteløgene fint, og sautér dem i olivenolie i en bred tykbundet gryde. 
  8. Tilsæt de øvrige grøntsager og krydderiblandingen, og lad det hele sautere godt igennem i ca. 10-15 min. ved jævn varme, mens du rører jævnligt. 
  9. Tilsæt de hakkede flåede tomater og 1-2 spsk. god eddike (rødvinseddike eller sherry fungerer godt - men alle duer)
  10. Skyl, pluk og hak basilikummen (gem et par blade til pynt) og tilsæt det til retten. 
  11. Læg låg på gryden, og lad det hele simre i ca. 10-15 min. ved svag varme under jævnlig omrøring. Smag til med salt og peber samt evt. lidt sukker. 
  12. Skær fisken i passende stykker og krydr med salt og peber.
  13. Kom fisken i et ildfast fad og dæk med den varme ratatouilles.
  14. Bag i ovnen sammen med kartoflerne i 10 minutter.
Anretning

Som vist på billedet – drys med det sidste basilikum.

*Ratatouillekrydderi indeholder: 50 % basilikum, 25% timian, 15% rosmarin og 10% sort peber.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Ratatouillekrydderi indeholder:

25 % basilikum, 25% timian, 25% havsalt, 15% rosmarin og 10% sort peber

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?