0
Vinter-ratatouille med ising/rødspætte og sprød parmesan-polenta

Vinter-ratatouille med ising/rødspætte og sprød parmesan-polenta

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Sauterede vintergrøntsager toppet med saftige isinger/rødspætter og bagt under et sprødt låg af parmesan-polenta er en dejlig hverdags-ret, som komplementer den lidt tunge vintermad godt.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Polenta

Ovnen tændes på 220 grader, varmluft. 
Sæt et stort ovnfast fad ind for at forvarme.

Polenta: Kog 7 dl vand pr. 150 g polenta op i en gryde.

Parmesanen rives fint.

Tilsæt polentaen til det kogende vand under omrøring, og lad den koge godt igennem et par minutter under omrøring. 
Vend parmesanen i, og smag til med salt.
Hæld oste-polentaen ud i et tyndt lag i et stort, velsmurt fad, eller en bradepande, der er beklædt med smurt bagepapir eller husholdningsfilm, og lad den køle af i køleskabet.

 

 

10 min.
Klargøring af grøntsager

Squashen deles ned langs midten, og skæres derefter i tynde skiver.

Løget hakkes mellemfint.

Svampene renses, og deles i halve eller kvarte, alt efter hvor store de er.

Peberfrugten skæres i stykker på omkring 1/2 cm.

En stor pande varmes op til den er meget varm.  Hæld både svampene og peberfugterne i panden og lad dem stege uden fedtstof til de "hviner" når man ryster panden.  Prøv at lade være med at rumstere for meget med panden, det giver ekstra smag til grøntsagerne, hvis de bliver lidt brune.

Hæld squashen ned til svampene, og tilsæt et par spsk olie.
Lad grøntsagerne stege et par minutter, hvorefter løg og hvidløg tilsættes, og steger med ved svag varme til de er møre og gennemsigtige

Smag til med salt og peber og lad simre under låg til retten skal samles.

 

20 min.
Polenta del ll

Det forvarmede fad tages ud af ovnen, og grøntsagerne hældes ned i bunden af fadet.  Fold fiskefileterne sammen til små "pakker" og læg ovenpå grøntsagerne. Fordel tomatsaucen over fisken.

Polentaen vendes ud af fadet/bradepanden.  Riv polentaen i stykker med fingrene eller skær den i mindre stykker.  Fordel stykkerne som et rustikt "låg" ovenpå grøntsagerne og fisken. Des flere hjørner og kanter af polenta der stikker op, des flere sprøde stykker er der i den færdige ret. Dryp med olivenolie.

Fadet bages i ovnen til polentaen er sprød og gylden.  Det tager, alt efter hvor effektiv din ovn er og hvor mange du laver mad til, omkring 10 minutter.

Lad fadet stå og hvile omkring 5 minutter inden der skal spises.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?