
Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft, og sæt en stor gryde godt saltet vand over at koge til pasta.
Skyl squash og peberfrugt, og skræl pastinakker og hvidløg.
Snit hvidløget fint og skær squash, pastinakker og peberfrugt i små stykker på ca. 2x2cm.
Vend alle grøntsagerne sammen i en skål, og vend lidt olivenolie, salt og friskværnet peber ned i. Bred det hele ud på en bageplade, og bag i ovnen i ca. 20 min., til grøntsagerne er helt møre og har taget lidt farve i kanterne.
Husk at røre lidt rundt undervejs.
Riv osten fint på et rivejern, og pluk salvie ud i blade.
Kom raviolierne op i gryden, og kog dem efter anvisning på pakken.
Varm en stor pande op ved middelhøj varme. Tilsæt en god sjat olivenolie eller en god klat smør. Lad smørret bruse op, tilsæt så salviebladene, og lad dem stege kort i ca. 1 min.
Kom de færdigkogte ravioli over i panden, gerne med et par spsk. kogevand. Træk panden fra varmen, tilsæt den revne ost, og sving det hele godt sammen, så osten cremer pastaen.
Anret ravioli i en dyb tallerken. Riv citronen fint henover de bagte grøntsager, og smag til en sidste gang med salt og friskkværnet sort peber.
Kom grøntsagerne ovenpå pastaen.
Velbekomme!
Bavnhøj osten er fremstillet af komælk. De økologiske landmænd som har køerne græssende i det Midtjyske er meget påpasselige med deres køer. De skal ud i naturen og spise frisk græs for at mælken kan blive så rig på smag som mulig i denne faste ost. Det økologiske mejeri har ostemesteren Bjarne som sikrer at fremstillingen foretages efter de bedste håndværks principper. Når osten er saltet og formodnet på mejeriet færdigmodnes den på GRAND fromages affinageri. Osten har en fin rund smag, med noter fra lagringen.
Velegnet som smagsforstærker og gratinering af fisk, grøntsager og kartofler, samt i salater.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften