Start med at sætte en stor gryde med saltet vand over til pasta.
Skræl græskarret og fjern kernehuset. Skær kødet ud i grove chunks. Skyl salvien, pluk den ud i blade og snit dem fint med en kniv.
Find en stor gryde, sæt den over ved mellem varme og tilsæt en generøs mængde olivenolie og en klat smør. Kom græskarstykkerne ned i, sammen med et skud salt og lad dem dampe møre under låg. Hold øje med at stykkerne ikke begynder at stege - tilsæt i så fald en lille smule vand.
Når stykkerne er helt møre, moser du dem nede i gryden med et piskeris. Juster konsistensen med lidt vand, så det bliver lidt som en tynd suppe. Vend den hakket salvie ned i og smag til med godt med friskkværnet peber.
Skyl squashen og skær den i små tern. Vend dem op i en skål, sammen med masser af citronsaft, fintrevet citronskal, lidt olivenolie og godt med friskkværnet peber - ingen salt.
Kog pastaen til den er al dente, efter anvisning på pakken.
Mens pastaen koger kan du riste raspen på en tør pande, til den har taget gylden farve og blevet sprød. Pas på den ikke branker.
Kom raviolierne op i en skål og riv ca. 2/3 af osten fint ned i. Vend godt rundt så osten cremer pastaen.
Smør en god klat græskarpuré ud i bunden af en dyb tallerken og kom raviolierne ovenpå. Kom de rå squashtern henover og drys med lidt af den sprøde rasp. Slut af med at rive det sidste af osten over retten.
Velbekomme!
Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.
Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.
Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.
Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.
Kundekommentarer ()