0
Ravioli med græskar, citron og salvie
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
butternut squashsalvie
1 min.
Græskar

Start med at sætte en stor gryde med saltet vand over til pasta.

Skræl græskarret og fjern kernehuset. Skær kødet ud i grove chunks. Skyl salvien, pluk den ud i blade og snit dem fint med en kniv.

Find en stor gryde, sæt den over ved mellem varme og tilsæt en generøs mængde olivenolie og en klat smør. Kom græskarstykkerne ned i, sammen med et skud salt og lad dem dampe møre under låg. Hold øje med at stykkerne ikke begynder at stege - tilsæt i så fald en lille smule vand.

Når stykkerne er helt møre, moser du dem nede i gryden med et piskeris. Juster konsistensen med lidt vand, så det bliver lidt som en tynd suppe. Vend den hakket salvie ned i og smag til med godt med friskkværnet peber.

grøn squashcitron
10 min.
Squash

Skyl squashen og skær den i små tern. Vend dem op i en skål, sammen med masser af citronsaft, fintrevet citronskal, lidt olivenolie og godt med friskkværnet peber - ingen salt.

Kog pastaen til den er al dente, efter anvisning på pakken.

rasp
20 min.
Rasp

Mens pastaen koger kan du riste raspen på en tør pande, til den har taget gylden farve og blevet sprød. Pas på den ikke branker.

pecorino romano
30 min.
Anretning

Kom raviolierne op i en skål og riv ca. 2/3 af osten fint ned i. Vend godt rundt så osten cremer pastaen.

Smør en god klat græskarpuré ud i bunden af en dyb tallerken og kom raviolierne ovenpå. Kom de rå squashtern henover og drys med lidt af den sprøde rasp. Slut af med at rive det sidste af osten over retten.

Velbekomme!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.