0
Ravioli med græskarpuré, bønner og salvie
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

butternut squashsalvie
1 min.
Lav pureen

Sæt en stor gryde med saltet vand over til pasta.

Skræl butternut squashen og fjern kernehuset. Skær kødet ud i grove chunks. Skyl salvien, pluk den ud i blade og snit dem fint med en kniv.

Sæt en stor gryde over ved mellem varme og tilsæt en generøs mængde olivenolie og en klat smør. Kom squashstykkerne ned i, sammen med et skud salt og lad dem dampe møre under låg. Hold øje med at stykkerne ikke begynder at stege - tilsæt i så fald en lille smule vand.

Når stykkerne er helt møre, moser du dem nede i gryden med et piskeris. Juster konsistensen med lidt vand, så det bliver en pure. Vend den hakkede salvie ned i og smag til med godt med friskkværnet peber.

grønne bønnerravioli med spinat og ricotta
10 min.
Kog bønnerne

Fjern stilken på toppen af bønnerne med en kniv. Skær bønnerne i mundrette stykker. Blancher bønnerne 5-7 min i det kogende vand til pasta. Tag dem derefter over i en skål med koldt vand, så de ikke koger videre. Rens vandet for evt bønnerester og bring det i kog igen.

Når vandet koger igen, tilsætter du ravioli og koger til al dente. Kig på pakken eller smag dig frem.

pankorasp
20 min.
Steg raspen

Mens pastaen koger kan du riste raspen på en tør pande, til den har taget gylden farve og blevet sprød. Pas på den ikke branker.

citronkrystal karl
30 min.
Anretning

Kom raviolierne op i en skål, gerne med en lille smule af kogevandet. Riv ca. 2/3 af osten fint ned i. Vend godt rundt så osten cremer pastaen.

Smør en god klat squashpuré ud i bunden af en dyb tallerken og kom raviolierne ovenpå. Kom de kogte bønner henover og drys med lidt af den sprøde rasp. Slut af med at rive det sidste af osten og masser af fintrevet citronskal over retten.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Bonusinfo

Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper.  Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.

Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?