0
Gnocchi med stegte asparges og spinat
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
gnocchi
1 min.
Gnocchi

Rist gnocchi på en meget varm pande i godt med olivenolie. Tilsæt gerne en klat smør, hvis du har. Rist gnocchi til de er gyldne og sprøde - ca. 3-4 min. Krydr med salt og friskkværnet peber. 

grønne aspargesbabyspinathvidløgpecorino romano
5 min.
Grønt

Skyl asparges og spinat. Fjern de groveste stilke på spinaten og skær resten igennem et par gange med en kniv. Knæk det nederste af bunden af hver asparges og smid bunden væk.

Riv osten fint og gem til senere. Pil hvidløget og snit det i tynde skiver med en kniv.

Tilsæt lidt olie til en godt varm pande. Steg aspargesne 1 minuts tid, bare så de lige får lidt varme og farve, men holder bidet. Skær dem herefter i mundrette bider.

Kom lidt nyt olie på panden og sauter hvidløget uden at det tager farve - 1-2 min. Tilsæt så spinaten og lad den sautere med ca. 2-3 min - blot til den er faldet en smule sammen. Krydr med salt og friskkværnet peber og kom den op i en skål. 

myntecitron
15 min.
Gnocchi

Kom gnocchi på panden igen og varm dem igennem.

Tilsæt asparges, 2-3 spsk vand/kuvert, et godt skud olivenolie eller en klat smør hvis du har og den revne ost. Sving eller rør godt rundt  så vandet samler sig med osten og servér straks herefter ovenpå spinaten. 

Slut af med at komme plukket mynteblade henover retten og godt med fintrevet citronskal.

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?