Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 220 grader varmluft med grillfunktion.
Sæt en stor grydefuld vand over til at koge ravioli i. Husk et godt skud salt.
Bred gulerødderne ud på en bageplade, og bag dem højt i ovnen ca. 20-25 min., til de har taget godt med farve, og er branket lidt i kanterne.
Tag dem så ud, og vend dem i en skål med lidt olivenolie, salt og harissapasten.
Dræn kikærterne grundigt for vand, og vend dem med et par dråber olivenolie, salt og groftkværnet sort peber.
Bred dem ud på en bageplade, og bag ca. 20-25 min. nederst i ovnen, til de er gyldne og sprøde.
Riv osten fint.
Skær spinaten igennem et par gange med en kniv.
Når vandet bulderkoger, koger du ravioli i 4-5 min., og dræner vandet fra.
Kom de kogte ravioli ned i gryden igen sammen med et par klatter smør, osten og babyspinaten. Sving eller rør det hele forsigtigt sammen, til osten er smeltet, og spinaten er faldet sammen. Krydr med lidt salt og godt med groftkværnet sort peber.
Anret bagte gulerødder i en dyb tallerken med kikærter henover.
Kom ravioli i en anden dyb tallerken, og riv lidt citronskal fint over retten. Slut af med at drysse mynteblade over.
Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.
Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.
Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!
- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.
Alt sammen med et formål: Maximal Umami!
Kommentarer og forslag til opskriften