0
Ravioli med spinat og grillede gulerødder med chili og kikærter

Ravioli med spinat og grillede gulerødder med chili og kikærter

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

gulerødderharissapaste
1 min.
Grill gulerødderne

Start med at tænde ovnen på 220 grader varmluft med grillfunktion.

Sæt samtidig en stor grydefuld vand over til at koge pasta i. Husk et godt skud salt.

Bred gulerødderne ud på en bageplade og bag dem højt i ovnen ca. 20-25 min. til de har taget godt med farve og er branket lidt i kanterne. Tag dem så ud og vend dem i en skål med lidt olivenolie, salt og harissapasten.

kikærter i vand
5 min.
Bag kikærter

Dræn kikærterne grundigt for vand og vend dem med et par dråber olivenolie, salt og groftkværnet sort peber.

Bred dem ud på en bageplade og bag ca. 20-25 min. nederst i ovnen til de er gyldne og sprøde.

babyspinatkrystal karlravioli med spinat og ricotta
15 min.
Kog pastaen

Riv osten fint.

Skær spinaten igennem et par gange med en kniv.

Når vandet bulderkoger, koger du pastaen til den er al dente efter anvisning på pakken. 

Dræn herefter vandet fra, men gem ca. 1/2 dl vand pr. kuvert. Kom pastaen tilbage i den lune gryde og sæt den tilbage over lavt blus. Kom de kogte ravioli ned i gryden, sammen med et par klatter smør, osten og babyspinaten. Sving eller rør det hele forsigtigt sammen til osten er smeltet og spinaten er faldet sammen. Krydr med lidt salt og godt med groftkværnet sort peber.

myntecitron
30 min.
Anretning

Anret bagte gulerødder i en dyb tallerken med kikærter henover.

Kom pastaen i en anden dyb tallerken og riv lidt citron fint over retten. Slut af med at drysse mynteblade over.

Bonusinfo

Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?