0
Ravioli quattro formaggi med stegt rødspætte, romanesco, stegte hvidløg og karse

Ravioli quattro formaggi med stegt rødspætte, romanesco, stegte hvidløg og karse

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Rødspætte, Mælk

Fremgangsmåde

Romanescokål/blomkål og hvidløg: Del kålen i så små buketter du kan. Pil og skær hvidløg ud i ca. 2 mm tynde skiver. Kom godt med oliveolie på en pande – og varm op til medium varme sammen med de skiveskårede hvidløg – steg dem stille og roligt til de begynder at blive gyldne og sprøde – krydr med salt. Kom romanesco buketterne på sammen med et par klumper kold smør og rist med de sidste par minutter – mens smørret bruser op og bliver nøddebrunt. Krydr med salt og peber.

Ravioli: Kog ravioli i rigeligt godt saltet vand i 4-5 min. (vandet skal smage salt som Middelhavet siger Italienerne!) Kom pastaen i et dørslag og lad dem dryppe af.

Fisk: Krydr fisken med salt og peber på begge sider. Steg fileterne der er foldet på langs på en varm pande med lidt neutral olie – når de er gyldne på stege siden kommes et par klatter smør på panden og det bruser op. Vend fisken og voilà fisken er klar!

Anretning: Vend de kogte ravioli på panden med romanesco og stegte hvidløg. Riv halvdelen af parmesanen over og vend det deri sammen med lidt revet citronskal og sort peber. Anret som vist her – klip karsen og drys over sammen med det sidste parmesan og lidt ekstra citronskal.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?