0
Rejemad af Skagen rejer på surbrød med hjemmerørt mayonnaise

Rejemad af Skagen rejer på surbrød med hjemmerørt mayonnaise

Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
2 t
Opskriftstype:
Gourmet
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Hvedemel

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
1 min.
Surbrød:

Rør gær, honning, salt og kommen ud i væsken. Rør rugmel og 1/3 af melet i til du har en lind dej. Tilsæt nu det resterende mel lidt ad gangen mens du ælter på lavt hastighed. Ælt på bordet i ca. 10-12 minutter til dejen er blank og elastisk og slipper bord og fingre. Hæv lunt i en skål dækket med film gerne i 3-4 timer eller stil den koldt og lad den hæve natten over. Drys rigeligt mel på bordet og skrab forsigtigt dejen ud. Form dem i facon til 2 brød. Løft dem over på en bageplade med bagepapir og pensl dem med lidt vand, drys nu lidt hele kommensfrø og lidt flagesalt på og dæk med film. Stil dem lunt og lad dem hæve i ca. 1 time. Bag i en 225 grader forvarm ovn og bag dem i ca. 30-40 minutter, afhængig af din ovn. Sprøjt lidt vand på brødet og ovnens sider og bund 2-3 gange under bagningen. Lad brødet køle af på riste.

30 min.
Mayonnaise:

Æggeblommer, sennep, eddike, piskes sammen - pisk gerne i et minuts tid. Olien tilsættes lidt efter lidt mens du pisker. Pisk, pisk, pisk… Når mayonnaisen begynder at tykne, kan man tilsætte større og større mængder olie. Jo mere olie, jo tykkere bliver din mayonnaise. Man kan komme olie i en mayonnaise til den når en fedtprocent på 85%. Det vil vi dog ikke. Stop når du har opnået den rette konsistens og smag til med salt, friskkværnet sort peber samt lidt citronsaft. Opbevar mayonnaisen på køl i lufttætte og skoldede glas - så holder den fint i 8-10 dage.

Fif #1: Sørg for at alle ingredienser har mere eller mindre samme temperatur. (stuetemperatur) En iskold æggeblomme til en tempereret olie kan få det hele til at skille.

Fif #2: Hvis du vil have en lidt mere karakteristisk smagende mayonnaise kan du udskifte lidt af den neutrale olie med god extra jomfru olivenolie. Er det til andre skaldyr kan man tilsætte finthakket hvidløg og lidt cayenne og vupit så har du en god aÏoli 

søkogte skagen rejer
45 min.
Søkogte rejer:

Når du modtager rejerne fra Skagenfood er de allerede kogte. Pil rejerne og vend dem med lidt godt salt og et lille drys sukker ca. en halv time før du skal spise dem og lad dem ligge i en sigte. Dette fremhæver smagen og er meget vigtigt.

karsecitronsmørsalat
120 min.
Anretning:

Smør en skive brød med smør. Anret lidt salat derpå og kom rejer og mayonnaise på. Top med klippet karse.

Bonusinfo

Rejer fås i utallige versioner, men de absolut bedste er dem, der koges på havet umiddelbart efter fangsten.

Vores lækre søkogte Gourmet Rejer er fanget i den danske del af Skagerrak lige nord for Skagen, derefter kogt på havet og bragt til dig i løbet af få dage. En delikatesse i verdensklasse. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?