0
Ribollita med hvide bønner, brændt kål og persille

Ribollita med hvide bønner, brændt kål og persille

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
1 min.
Croutoner

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skær brødet ud i rustikke stykker, og vend stykkerne med lidt olivenolie og salt. Bred dem ud på en bageplade, og bag i ca. 20 min., til de er sprøde og gyldne.

Bemærk, hvis du laver mad til 1-2 kuverter, kan du også stege croutonerne på en pande.

hvide bønnerurtebouillonhvidløgløgbredbladet persille
5 min.
Grønt

Pil skrællen af løg og hvidløg, og hak persillen med en kniv - brug både stilke og blade.

Snit hvidløget fint, og skær løget i tynde både. Sæt en stor gryde over ved mellemhøj varme, og sautér løg og hvidløg i en god sjat olivenolie i 4-5 min., til de er møre. Tilsæt så bouillonpulver, drænede bønner og ca. 2 dl. vand pr. kuvert. Krydr med lidt salt og et godt skud friskkværnet sort peber. Lad det hele simre under låg i ca. 10 min.

spidskål
20 min.
Spidskål

Skær spidskålen ud i store både. Varm en stor pande op ved højeste blus, og tilsæt en lille smule olie. Steg kålen hårdt og kort på panden i 2-3 min., så kålen branker i kanterne, og tager godt med farve. Tag så kålen af panden, og skær den igennem nogle gange med en kniv, så du får nogle rustikke, mundrette stykker. Krydr med lidt salt.

pecorino romano
30 min.
Anretning

Vend kål og persille ned i suppen, og lad den varme igennem. Bemærk, at suppen skal være tæt og ikke vandet.

Anret den rygende varme suppe i dybe tallerkener med croutoner og groft revet ost over.

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?