0
Ribollita med hvide bønner, brændt kål og persille

Ribollita med hvide bønner, brændt kål og persille

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Selleri, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Ølandshvede / Primotivo boller
1 min.
Croutoner

Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft. Skær brødet ud i rustikke stykker, og vend stykkerne med lidt olivenolie og salt. Bred dem ud på en bageplade, og bag i ca. 20 min., til de er sprøde og gyldne.

Bemærk, hvis du laver mad til 1-2 kuverter kan du også stege croutonerne på en pande.

hvide bønnerurtebouillonhvidløgløgspidskålbredbladet persille
5 min.
Grønt

Skyl persille og spidskål, og pil skrællen af løg og hvidløg. Hak persillen med en kniv - brug både stilke og blade.

Snit hvidløget fint, og skær løget i tynde både. Sæt en stor gryde over ved mellemhøj varme, og sauter løg og hvidløg i en god sjat olivenolie i 4-5 min., til de er møre. Tilsæt så boullionpulver, drænede bønner og ca. 2 dl. vand pr. kuvert. Krydr med lidt salt og et godt skud friskværnet sort peber. Lad det hele simre under låg i ca. 10 min.

spidskål
20 min.
Spidskål

Skær spidskålen ud i store både. Varm en stor pande op ved højeste blus, og tilsæt en lille smule olie. Steg kålen hårdt og kort på panden i 2-3 min., så kålen branker i kanterne, og tager godt med farve. Tag så kålen af panden, og skær den igennem nogle gange med en kniv, så du får nogle rustikke, mundrette stykker. Krydr med lidt salt.

pecorino romano
30 min.
Anretning

Vend kål og persille ned i suppen, og lad den varme igennem. Bemærk, at suppen skal være tæt og ikke vandet.

Anret den rygende varme suppe i dybe tallerkener med croutoner og groft revet ost over.

Velbekomme!

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?