0
Rigatoni all'arrabbiata med kotelet og spicy zucchini

Rigatoni all'arrabbiata med kotelet og spicy zucchini

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Pastaretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bredbladet persillehvidløggrøn zucchinipecorino romano
1 min.
Grønt og ost:

Pluk og hak persille. Pil og hak hvidløg. Skær zucchini i tynde skiver.

Riv osten fint.

kotelet af grisgrøn zucchinihvidløgbredbladet persillechiliflager
15 min.
Kotelet og chilistegte zucchini

Steg koteletten i lidt neutral olie på en god pande ved hård varme i 2-3 min. på hver side. Tag koteletterne af, og lad dem hvile lunt og tildækket, mens du laver sauce og pasta.

Kom de skiveskårne zucchini på panden, hvor du stegte koteletterne. Steg ved høj varme, til de begynder at blive gyldne. Krydr med chiliflager, salt og peber, og kom hakket hvidløg og persille på (brug det halve af persillen her).

Skagenfood tomatsugochiliflagerrigatoni, 50% fuldkornbredbladet persillepecorino romano
20 min.
Rigatoni alla arrabbiata

Kog tomatsaucen op, og smag den til med lidt chili til din ønskede styrke. Kog pastaen i rigeligt, godt saltet vand, til den er al dente. Kom pastaen i et dørslag. Vend den i tomatsaucen sammen med det sidste persille og halvdelen af osten.

25 min.
Anretning

Som vist på billedet. Drys det sidste ost over ved bordet. Skær evt. koteletterne i ultratynde skiver, og vend dem sammen med pasta og stegte zucchini, eller gør som her, og server en hel kotelet dertil.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Pastaen er lavet afhelt klassisk med 100% Italiensk økologisk durumhvede, med en andel på 50% fuldkorns durumhvede, der giver fuldkorn og fibre og dermed en mere smagfuld pasta, men stadig med den klassiske pastasmag og bid.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Rigatoni: (riga= rille, -oni betyder stor på italiensk)

Store pasta rør med riller, den variant som bedst og maksimalt fanger og holder på pastasauce og tilbehør.

Oprindelse er fra de Sicilianske retter og det er en af Syditalienernes mest elskede pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?