0
Rigatoni med ansjos og broccolisauce, zucchini og røget chili

Rigatoni med ansjos og broccolisauce, zucchini og røget chili

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Durumhvedemel, Fuldkornsdurumhvedemel, Ansjoser, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
broccoli
1 min.
Broccoli

Start med at sætte to store gryder godt saltet vand over at koge - en til broccoli og en til pasta.

Skær broccolien ud i rustikke stykker. Tag gerne den møre del af stokken med. Kog broccolien i 5-7 min., til den er mør.

Kog pastaen i den anden gryde, til den er al dente - smag dig frem. Husk at gemme pastavandet. 

parmigiano reggiano (Parmesan)hvidløggrøn zucchinibasilikum
5 min.
Grønt

Pluk basilikum ud i blade.

Skyl zucchini, og skær den ud i små tern.

Pil hvidløg, og snit det i tynde skiver.

Riv osten fint.

citronhvidløgparmigiano reggiano (Parmesan)Chipotle (røget chili)ansjoser
15 min.
Sauce

Skær ansjoserne igennem et par gange med en kniv.

Find en stor pande frem, og sæt den over ved mellem varme. Den skal kunne rumme hele retten.

Tilsæt et generøst skud olivenolie og hvidløget. Lad hvidløget sautere uden at tage farve et minut eller to, og tilsæt så de afdryppede broccolistykker.

Lad det varme godt igennem, og mos gerne broccolien lidt med en gaffel. Kom så chili, ansjoser og ca. 1/2 dl pastavand pr. kuvert op i panden.

Tilsæt den kogte pasta, og sving/rør godt rundt. Træk panden fra varmen, tilsæt osten, og sving godt rundt, så osten cremer retten. Smag til med salt, friskkværnet peber og godt med fintrevet citronskal.

basilikumgrøn zucchini
30 min.
Anretning

Anret pastaen i en dyb tallerken, og slut af med at drysse zucchinitern og basilikumblade over retten.

Velbekomme!

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Pastaen er lavet afhelt klassisk med 100% Italiensk økologisk durumhvede, med en andel på 50% fuldkorns durumhvede, der giver fuldkorn og fibre og dermed en mere smagfuld pasta, men stadig med den klassiske pastasmag og bid.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Rigatoni: (riga= rille, -oni betyder stor på italiensk)

Store pasta rør med riller, den variant som bedst og maksimalt fanger og holder på pastasauce og tilbehør.

Oprindelse er fra de Sicilianske retter og det er en af Syditalienernes mest elskede pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

ANSJOSER ALLE KAN LIDE

Delikate ansjoser fra Pujado Solano og Grøndals. Bæredygtige ansjoser fra Spanien er ren umami og sunde fedtsyrer. Traditionelt fisket med netfangst i Biscayen og pakket i BPA-fri dåser.

UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER

Ansjoserne fra Pujado Solano er en bæredygtig umamibombe. De fede, smagfulde fisk bliver renset, saltet og marineret efter en hemmelig opskrift fra Milagros Solano, en af grundlæggerne af virksomheden. De er mindre salte og mere fyldige end de ansjoser man normalt får, hvilket er en tradition i området, hvor de er fisket og fremstillet. Fiskene er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves før, man tror på den. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?