0
Sedani med brunet smør, tomater og østershatte

Sedani med brunet smør, tomater og østershatte

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
sedani, 50% fuldkorn
1 min.
Pasta

Start med at sætte en stor gryde godt saltet vand over at koge.

Når vandet bulderkoger, tilsætter du pastaen, og koger til den er al dente i ca. 12-14 min.

tomaterkapersøstershattebredbladet persille
5 min.
Grønt

Skyl tomaterne, og pluk svampene ud i strimler. Skær hver tomat ud i ca. 8 grove tern med kernehus og det hele.

Pluk persillen ud i blade, og snit stilkene fint med en skarp kniv.

Hak kapers groft med en kniv.

chipotle flagersmørtomaterkapersøstershattebredbladet persille
15 min.
Sauce

Find en stor gryde eller pande frem, som til sidst kan rumme hele retten.

Varm den op ved mellem varme, og tilsæt smørret. Lad det bruse op og brune en smule, og tilsæt så svampene. Lad dem stege et minut eller to, og tilsæt så tomater, persillestilke, persilleblade og kapers.

Giv det hele et opkog på et minut eller to, og smag så til med salt og den røgede chili.

30 min.
Anretning

Tilsæt ca. 1/2 dl. pastavand pr. kuvert til tomatsaucen, og kog den op igen. Dræn pastaen grundigt, og kom den over i saucen. Vend godt rundt, og riv parmesanen fint ned i. Vend rundt igen. Smag til en sidste gang, og anret i dybe tallerkener.

Velbekomme!

Bonusinfo

Chipotle er en jalapeno-chili, der er tørret og røget. Chipotle er en relativt mild chili, der gør den velegnet til mange forskellige retter. Brug den i gryderetter, dressing, mayo eller lav en lækker chilisauce baseret på chipotle. Den røgede smag giver en ekstra dybde, og gør chilien velegnet til gryderetter. Den er også lækker i mayonaise eller marinade, hvis retten lige skal have en pift af chili og røg. Chipotle er især populær i det mexikanske køkken

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?