0
Rigatoni Primavera med grønne asparges og ærter samt stegt kuller

Rigatoni Primavera med grønne asparges og ærter samt stegt kuller

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Grønne fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
rigatoni, 50% fuldkorn
0 min.
Pasta

Kog pastaen al dente i rigeligt, godt saltet vand. 

grønne aspargesærter, frosthvidløgbredbladet persillecreme fraiche 38%parmigiano reggiano (Parmesan)citron
2 min.
Primavera

Knæk den nederste del af de grønne asparges. Skær aspargeshovederne af og snit resten af aspargeserne fint. Kom dem sammen i koldt vand. Pil og hak hvidløg. Pil og hak persille. Riv den gule skal og pres saften fra citronen. Riv parmesan fint.

Sauter asparges af i en bredbundet gryde eller sauteause/sautépande i smør. Krydr med salt og peber. Lige før asparges er møre, tilsættes ærter og hvidløg, som sauteres med i 1 min. Vend den kogte pasta i sammen med creme fraiche, parmesan, hakket persille samt citronsaft og -skal. Varm op til det netop koger. Smag til med salt og masser af sort peber.

kullerfilet uden skind
20 min.
Fisk

Del fisken i portionsstykker, krydr dem med salt og peber på begge sider, og vend dem i lidt hvedemel. Steg fisken i 2-3 min. i lidt neutral olie på en varm pande. Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre, til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve hele vejen igennem. Tilsæt et par små klumper smør, og lad det bruse op. Vend fisken, krydr igen med salt og peber på begge sider, og tæl til 30 sek., så er fisken klar til servering.

25 min.
Anretning

Som vist. Pynt evt. med en ret persille hvis du har lidt tilbage. 

NB. Billedet er lavet med asparges, men du får også ærter med til retten. 

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Pastaen er lavet afhelt klassisk med 100% Italiensk økologisk durumhvede, med en andel på 50% fuldkorns durumhvede, der giver fuldkorn og fibre og dermed en mere smagfuld pasta, men stadig med den klassiske pastasmag og bid.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Rigatoni: (riga= rille, -oni betyder stor på italiensk)

Store pasta rør med riller, den variant som bedst og maksimalt fanger og holder på pastasauce og tilbehør.

Oprindelse er fra de Sicilianske retter og det er en af Syditalienernes mest elskede pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?