0
Rigatoni Primavera med zucchini og ærter samt "mini krebinetter"

Rigatoni Primavera med zucchini og ærter samt "mini krebinetter"

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Durumhvedemel, Fuldkornsdurumhvedemel, Hvedemel, Mælk, Æg

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
rigatoni, 50% fuldkorn
0 min.
Pasta

Kog pastaen al dente i rigeligt, godt saltet vand. 

gul zucchiniærter, frosthvidløgbredbladet persillecreme fraiche 38%parmigiano reggiano (Parmesan)citron
2 min.
Primavera

Skær zucchini i tynde skiver. Pil og hak hvidløg. Pil og hak persille. Riv den gule skal og pres saften fra citronen. Riv parmesan fint.

Sauter zucchini af i en bredbundet gryde eller sauteause/sautépande i smør. Krydr med salt og peber. Lige før de er møre, tilsættes ærter og hvidløg, som sauteres med i 1 minut. Vend den kogte pasta i sammen med creme fraiche, parmesan, hakket persille samt citronsaft og -skal. Varm op til det netop koger. Smag til med salt og masser af sort peber.

hakket grisekød
20 min.
"mini krebinetter"

Rør det hakkede kød sejt med salt, og rør det derefter med 1 æg pr. person. Form til små kødboller, og panér dem i mel, æg og rasp. Steg kødbollerne i 2-3 min. i lidt neutral olie på en varm pande, til de er sprøde og gyldne. Skru ned for blusset, og tilsæt et par små klumper smør. Lad det bruse op, og krydr igen med salt og peber.

25 min.
Anretning

Som vist på billedet. Pynt evt. med en rest persille, hvis du har lidt tilbage.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Pastaen er lavet afhelt klassisk med 100% Italiensk økologisk durumhvede, med en andel på 50% fuldkorns durumhvede, der giver fuldkorn og fibre og dermed en mere smagfuld pasta, men stadig med den klassiske pastasmag og bid.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Rigatoni: (riga= rille, -oni betyder stor på italiensk)

Store pasta rør med riller, den variant som bedst og maksimalt fanger og holder på pastasauce og tilbehør.

Oprindelse er fra de Sicilianske retter og det er en af Syditalienernes mest elskede pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?