0
”Rilette” af varmrøget laks med skyr og violette kartofler

”Rilette” af varmrøget laks med skyr og violette kartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Laks: Fjern skindet og den brune bræmme i midten mellem laks og skind. Pluk derefter kødet i mindre stykker. Rør en dressing af skyr og grov sennep. Pluk og skyl dilden og hak det(gem halvdelen til kartoflerne, hak rødløg fint og rør begge dele i dressingen. Vend det plukkede laksekød i dressingen og smag til med salt og peber og citronsaft.

Kartofler: Skræl kartoflerne og kog dem møre i rigeligt letsaltet vand. Hæld vandet fra og lad dem dampe godt af. Del kartoflerne i mundrette stykker - vend med et par skefulde af din bedste olivenolie, det sidste plukkede hakkede dild, citronsaft og skal (kun det gule!) samt salt og masser af friskkværnet sort peber.

Brød: Fugt bollerne direkte under rindende vand i 1 sekunder - ryst dem for overskydende vand og bag dem i 5-6 minutter i en 200 grader forvarm ovn

Anretning: Som vist på billedet

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?