0
”Rilette” af varmrøget laks med skyr og violette kartofler

”Rilette” af varmrøget laks med skyr og violette kartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Laks, Mælk, Sennep, Gluten, Æg

Fremgangsmåde

Laks: Fjern skindet og den brune bræmme i midten mellem laks og skind. Pluk derefter kødet i mindre stykker. Rør en dressing af skyr og grov sennep. Pluk og skyl dilden og hak det(gem halvdelen til kartoflerne, hak rødløg fint og rør begge dele i dressingen. Vend det plukkede laksekød i dressingen og smag til med salt og peber og citronsaft.

Kartofler: Skræl kartoflerne og kog dem møre i rigeligt letsaltet vand. Hæld vandet fra og lad dem dampe godt af. Del kartoflerne i mundrette stykker - vend med et par skefulde af din bedste olivenolie, det sidste plukkede hakkede dild, citronsaft og skal (kun det gule!) samt salt og masser af friskkværnet sort peber.

Brød: Fugt bollerne direkte under rindende vand i 1 sekunder - ryst dem for overskydende vand og bag dem i 5-6 minutter i en 200 grader forvarm ovn

Anretning: Som vist på billedet

Bonusinfo

FULDKORNS BOLLER MED SEJ KRUMME OG SPRØD SKORPE. Il Fornaio blander surdejen med hørfrø og en fordej af hvedemel og fuldkornshvedemel og sætter til koldhævning natten over. Denne proces skaber store unikke bobler i dejen og udvikler en rustik smag af fuldkorn, sødme og let syrlighed. Krummen bliver sej og saftig med store surdejshuller. Bollerne bages ved høj varme så de får en sprød skorpe. De letbrændte surdejsbobler på skorpen tilføjer den primitive smag af ildsted. Og så er de fyldte med sunde fuldkorn.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?