
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skræl løgene, og snit dem tyndt. Varm en stor gryde op, og tilsæt en generøs mængde olivenolie. Steg løgene stille og roligt i ca. 15 min., til de har taget godt med farve, og er blevet møre.
Sæt risene over at koge efter anvisning på posen.
Skyl squashen, og skær den i tykke stave. Pil hvidløget, og snit det i super tynde skiver.
Vend squashstavene med lidt olivenolie, salt, friskkværnet peber og hvidløgsskiverne. Bred dem ud på en bageplade, og bag i ca. 15 min., til de er begyndt at mørne, men stadig har lidt bid.
Bemærk, at hvis du laver mad til 1 kuvert, kan du godt stege squashstavene på en pande, men pas på, at hvidløget ikke branker.
Når risene er færdige, hælder du evt. overskydende vand væk, og vender tranebær og krydderblanding sammen med risene.
Rucolaen skylles, og slynges godt tør. Vend den herefter ned til de varme løg. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Vend de varme squashstave sammen med yoghurten i en skål.
Anret de krydrede ris i en dyb tallerken med cremet squash, løg og rucola ovenpå.
- er en klassisk ”fattigmandsret” fra Mellemøsten, hvor den laves i flere udgaver, men altid består af ris, linser og som prikken over i'et de sprødstegte løg på toppen
Skagenfoods mujaddarablanding består af:
30% Spidskommenfrø, 25% Korianderfrø, 10% Allehånde, 10% Kanel, 10% Kommen, 10% Cayennepeber og 4% Laurbærblade, 1% Safran
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften