0
Ris med mujaddarakrydderi, stegte løg og cremet squash

Ris med mujaddarakrydderi, stegte løg og cremet squash

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

løg
1 min.
Løg

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Skræl løgene, og snit dem tyndt. Varm en stor gryde op, og tilsæt en generøs mængde olivenolie. Steg løgene stille og roligt i ca. 15 min., til de har taget godt med farve, og er blevet møre.

jasminris
5 min.
Ris

Sæt risene over at koge efter anvisning på posen.

squashhvidløg
10 min.
Squash

Skyl squashen, og skær den i tykke stave. Pil hvidløget, og snit det i super tynde skiver.

Vend squashstavene med lidt olivenolie, salt, friskkværnet peber og hvidløgsskiverne. Bred dem ud på en bageplade, og bag i ca. 15 min., til de er begyndt at mørne, men stadig har lidt bid.

Bemærk, at hvis du laver mad til 1 kuvert, kan du godt stege squashstavene på en pande, men pas på, at hvidløget ikke branker.

tørrede tranebærmujaddara krydderi
20 min.
Tranebær

Når risene er færdige, hælder du evt. overskydende vand væk, og vender tranebær og krydderblanding sammen med risene.

rucola
25 min.
Rucola

Rucolaen skylles, og slynges godt tør. Vend den herefter ned til de varme løg. Smag til med salt og friskkværnet peber.

græsk yoghurt, 10%
30 min.
Anretning

Vend de varme squashstave sammen med yoghurten i en skål.

Anret de krydrede ris i en dyb tallerken med cremet squash, løg og rucola ovenpå.

Bonusinfo

Mujaddara

- er en klassisk ”fattigmandsret” fra Mellemøsten, hvor den laves i flere udgaver, men altid består af ris, linser og som prikken over i'et de sprødstegte løg på toppen

Skagenfoods mujaddarablanding består af:

30% Spidskommenfrø, 25% Korianderfrø, 10% Allehånde, 10% Kanel, 10% Kommen, 10% Cayennepeber og 4% Laurbærblade, 1% Safran

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?