0
Risotto med blåmuslinger og cruditée af blomkål og fennikel

Risotto med blåmuslinger og cruditée af blomkål og fennikel

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Grønsager & krydderurter: Skær både blomkål og fennikel så tyndt som muligt - enten med en skarp kniv eller et mandolinjern. Kom dem direkte over i isvand. Her ligger de og bliver dejlig sprøde, lige indtil servering. De udvalgte krydderurter plukkes fra stilken og kommes også ned i det kolde vand.

Muslinger: Ordn og sosigner muslingerne som vanligt. Tag en lidt større gryde end den mængde muslinger du har og fyr op på max varme - kom 1 spsk olivenolie i gryden. Når olien begynder at småryge kommes muslingerne i. Hæld derefter 1 dl hvidvin på og læg låg på. Lad det dampe under låg i ca. 2 min. og tag det af varmen. Lad det hele stå i 4-5 min og dampe færdig under låg. Pil muslingerne ud af skallen og gem dem til risottoen. (Gem fonden)

Muslingefløde: Sigt muslingefonden og kog den ind sammen med fløde - reducerer til ca. det halve - montér nu med smør skåret i små tern - til rette konsistens og smag. Smag til med lidt salt, sort peber og citronsaft.

Risotto: Hak skalotteløg og sautér dem af i en mindre gryde med 1 spsk olivenolie. Kom dine risotto ris i og sauter dem af sammen med skalotteløgene i et par minutter - tilsæt 1 dl hvidvin og lad det reducere til det halve. Kom lidt efter lidt musling fløden i, kun lige så det hele tiden dækker risene! Her skal det små simre i ca. 18 min. for at opnå den rigtige konsistens. Risottoen skal være dejlig cremet, men strukturen af risene skal være hele, uden der er for meget bid i - eller smattede for så er de blevet overtilberedte. Vend lige før servering kapers og pillede muslinger i.

Anretning: Afdryp og tør de tynde skiver af blomkål og fennikel og vend i 1 spsk olivenolie og citronsaft - krydr med lidt salt og peber og de plukkede krydderurter - anret ovenpå risottoen.

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?