0
Risotto med fennikel, tomater og grøn peber
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

tomatergrøn peberfrugt
1 min.
Skær det grønne

Kom 4 dl. vand pr. pers. i en gryde, og tilsæt en smule salt. Bring den til kogepunktet.

Skær tomater og grøn peber ud i grove stykker. Varm en stor pande godt op, og tilsæt en smule olivenolie. Steg først grøn peber ca. 2-3 min, så de tager farve, men beholder lidt sprødhed. Tag dem af panden, tilsæt nyt olivenolie, og steg så tomaterne ca. 3-4 min., til de smider lidt væske, og falder en smule sammen.

Vend så grøn peber og tomater sammen i en skål, og krydr med salt, friskkværnet peber, et par dråber olivenolie og lidt lys eddike.

Arborio risottorisMiddelhavs krydderihvidløg
5 min.
Risotto

Snit hvidløget fint med en skarp kniv.

Det er nemmest, at lave risotto i en pande med høje kanter og teflonbelægning - det er nemlig bedst, hvis du kan ”svinge” risottoen.

Sæt panden over ved mellem varme, og tilsæt et par spsk. god olivenolie. Sautér hvidløgene et par minutter, til de er blevet møre, uden at tage farve. 

Når løgene begynder at blive møre, tilsætter du risene og krydderblandingen. Lad det stege med et par minutter, mens du rører jævnligt. Tilsæt nu ca. 3/4 af det kogende vand til panden.

Nu skal risene småkoge i ca. 14 min. - sæt et ur! De skal stå og småboble stille og roligt. Du behøver ikke røre i panden, men du kan tjekke engang i mellem, at der ikke er noget der brænder på. Hvis vandet koger hurtigere væk end beregnet, kan du tilsætte en smule mere varmt vand.

pecorino romanoFennikel
15 min.
Skær fennikel

Skær fenniklen ud i små tern. Det nemmeste er, at plukke den ud i "blade", snitte dem tyndt på langs, og derefter skære dem i tern på tværs.

Riv osten fint på et rivejern - gem en smule til anretning.

Fennikelpecorino romano
20 min.
Færdiggør risottoen

Efter ca. 14 minutter skal risene gerne være møre med en smule bid, og der skal være lidt væske tilbage. Hvis risene ikke er møre, tilsætter du lidt mere varmt vand, og koger dem lidt mere. Ellers giver du risene et sidste opkog, trækker panden væk fra varmen, og tilsætter et par tern smør, alternativt lidt olivenolie, og den revne ost.

Nu svinger du så med panden, og vender risottoen sammen, indtil al ost og smør er smeltet. Vend de rå fennikeltern i, og smag til med salt og friskkværnet peber. Har du svært ved at svinge med panden, kan du røre risottoen sammen med en ske.

rucola
30 min.
Anretning

Anret risottoen i en dyb tallerken med peber, tomater og rucola ovenpå. Slut af med et drys af det sidste ost.

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Bonusinfo

Middelhavs-krydderi indeholder:

  • Fennikel frø 44%
  • Koriander frø 40%
  • Merian 5%
  • Cayenne 5%
  • Stjerneanis 5%
  • Safran 1%

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?