0
Risotto med fennikel, tomater og grøn peber
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

tomatergrøn peberfrugt
1 min.
Skær det grønne

Start med at komme 4 dl. vand pr. person i en gryde og tilsæt en smule salt. Bring den til kogepunktet.

Skyl tomater og grøn peber og skær begge dele ud i grove stykker. Varm en stor pande godt op og tilsæt en smule olivenolie. Steg først grøn peber ca. 2-3 min, så de tager farve, men beholder lidt sprødhed. Tag dem af panden, tilsæt nyt olivenolie og steg så tomaterne ca. 3-4 min. til de smider lidt væske og falder en smule sammen.

Vend så grøn peber og tomater sammen i en skål og krydr med salt, friskkværnet peber, et par dråber olivenolie og lidt lys eddike.

risottorisMiddelhavs krydderihvidløg
5 min.
Risotto

Snit hvidløget fint med en skarp kniv.

Det er nemmest at lave risotto i en pande med høje kanter og teflonbelægning - det er nemlig bedst, hvis du kan ”svinge” risottoen.

Sæt panden over ved mellem varme og tilsæt et par spsk. god olivenolie. Sautér hvidløgene et par minutter til de er blevet møre uden at tage farve. 

Når løgene begynder at blive møre, tilsætter du risene og krydderblandingen. Lad det stege med et par minutter, mens du rører jævnligt. Tilsæt nu ca. 3/4 af det kogende vand til panden.

Nu skal risene småkoge i ca. 14 minutter - sæt et ur! De skal stå og småboble stille og roligt. Du behøver ikke røre i panden, men du kan tjekke engang i mellem, at der ikke er noget der brænder på. Hvis vandet koger hurtigere væk end beregnet, kan du tilsætte en smule mere varmt vand.

krystal karlFennikel
15 min.
Skær fennikel

Imens risottoen snurrer kan du skylle fennikelen og skære den ud i små tern. Det nemmeste er at plukke den ud i "blade", snitte dem tyndt på langs og derefter skære dem i tern på tværs.

Riv osten fint på et rivejern - gem en smule til anretning.

Fennikelkrystal karl
20 min.
Færdiggør risottoen

Efter ca. 14 minutter skal risene gerne være møre med en smule bid og der skal være lidt væske tilbage. Hvis risene ikke er møre, tilsætter du lidt mere varmt vand og koger dem lidt mere. Ellers giver du risene et sidste opkog, trækker panden væk fra varmen og tilsætter et par tern smør, alternativt lidt olivenolie, og den revne ost.

Nu svinger du så med panden og vender risottoen sammen, indtil alt ost og smør er smeltet. Vend de rå fennikeltern i og smag til med salt og friskkværnet peber. Har du svært ved at svinge med panden, kan du røre risottoen sammen med en ske.

rucola
30 min.
Anretning

Anret risottoen i en dyb tallerken med peber, tomater og rucola ovenpå. Slut af med et drys af det sidste ost.

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Bonusinfo

Middelhavs-krydderi indeholder:

  • Fennikel frø 42%
  • Koriander frø 42%
  • Merian 6%
  • Cayenne 5%
  • Stjerneanis 5%
  • Safran 0,5%

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?