0
Risotto med hasselnødder, appelsin og salvie samt salat med blomkål

Risotto med hasselnødder, appelsin og salvie samt salat med blomkål

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

squashMiddelhavs krydderiblomkål
1 min.
Bag grønt

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. 

Skær blomkål ud i store buketter og squash i grove firkanter. Vend grøntsagerne med lidt olivenolie, salt og krydderblandingen, og bag dem i ovnen indtil de er gyldne og gennembagte i ca. 25 min.

Arborio risottorissalviehvidløg
5 min.
Lav risottoen

Sæt ca. 4 dl vand pr. kuvert over at koge i en elkedel.

Pil hvidløget, og snit det fint med en skarp kniv. Snit ligeledes salvieblade fint.

Det er nemmest at lave risotto i en pande med høje kanter og teflonbelægning. Det er nemlig bedst, hvis du kan ”svinge” risottoen.

Sæt panden over ved mellem varme, og tilsæt et par spsk. god olivenolie. Sautér hvidløg og salvie et par minutter, til løgene er blevet møre, uden at have taget farve. 

Når løgene begynder at blive møre, tilsætter du risene. Lad dem stege med et par minutter, mens du rører jævnligt. Tilsæt nu ca. 3/4 af det kogende vand til panden.

Nu skal risene småkoge i ca. 14 minutter - sæt et ur. Risene skal stå og småboble stille og roligt. Du behøver ikke røre i panden, men du kan tjekke engang i mellem, at der ikke er noget, der brænder på. Hvis vandet koger hurtigere væk end beregnet, kan du tilsætte en smule mere varmt vand.

hasselnøddekernerappelsinkrystal karl
10 min.
Skær appelsin

Riv appelsinen fint på et rivejern, skræl den, skær den i skiver og derefter i mundrette bidder.

Hak hasselnødderne fint med en kniv, og riv osten fint.

 

hasselnøddekernerappelsin
20 min.
Færdiggør risotten

Efter ca. 14 minutter skal risene gerne være møre med en smule bid, og væsken være kogt næsten helt væk. Hvis risene ikke er møre, tilsætter du lidt mere varmt vand, og koger dem lidt mere. Ellers giver du risene et sidste opkog, trækker panden væk fra varmen, og tilsætter et par tern smør, alternativt lidt olivenolie, og masser af fintrevet ost.

Nu svinger du så med panden, og vender risottoen sammen, indtil al ost og smør er smeltet. Kom nødder og appelsinskal i, og smag til med salt og friskkværnet peber. Har du svært ved at svinge med panden, kan du røre risottoen sammen med en ske.

30 min.
Anretning

Vend bagt squash og blomkål sammen med appelsinstykker, og anret dem i en lille portionsskål. Anret risottoen i en dyb tallerken, og spis med det samme.

 

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Bonusinfo

Middelhavs-krydderi indeholder:

  • Fennikel frø 44%
  • Koriander frø 40%
  • Merian 5%
  • Cayenne 5%
  • Stjerneanis 5%
  • Safran 1%

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?