0
Risotto med jordskokker, blomkål og stegt torsk
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Grønne fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Arborio risottorisskalotteløgparmigiano reggiano (Parmesan)citron
1 min.
Risotto

Kog ca. 1 liter vand op i en gryde eller elkoger.

Skræl skalotteløg, og hak dem fint. 

Riv osten fint ned i en lille skål. Riv citronen fint, og gem skallen i en separat skål. Saften fra citronen skal du bruge senere.

Tilsæt lidt olie til en pande/kasserolle, og sautér de hakkede løg i rigeligt olivenolie, uden at de tager farve. Når de er møre, tilsættes risene (ikke skyllede) til panden/kasserollen, og de sauteres med 1-2 min. Tilsæt da ca. 1 dl kogende vand pr. kuvert, og lad risene stå og småsimre stille og roligt.

Tilsæt mere vand, efterhånden som risene absorberer væden. Fortsæt med at spæde til med væde, indtil risene er møre, men stadig har lidt bid. Det tager ca. 15-18 min.

Tag risottoen af varmen, og rør et par klumper kold smør og revet parmesan i. Sluk for blusset, og smag til med salt, friskkværnet peber og godt med reven citronskal.

Risottoen skal være cremet og våd i konsistensen, tilsæt eventuelt lidt mere væde, for at justere den.

jordskokker
10 min.
Jordskokker

Rengør jordskokkerne grundigt med en svamp eller børste (Fjern evt. urenheder), skær dem i små, rustikke tern, og gem dem til senere.

citronblomkål
15 min.
Blomkål

Skær blomkålen ud i små buketter med en kniv.

Varm en pande godt op, og steg kålen hårdt og kort i en smule olie i ca. 2-3 min., så det tager farve. 

Kom kålen op i en skål, og smag til med salt, friskkværnet peber og godt med citronsaft.

torskefilet med skind
25 min.
Fisken

Tør panden fra før af med et stykke køkkenrulle, og varm den godt op igen.

Dup fisken tør med et stykke køkkenrulle, krydr den grundigt med salt og friskkværnet peber, og steg den i rigeligt olie på skindsiden ca. 3-4 min., vend den, og steg ca. 30 sekunder på den anden side. Vil du have fisken gennemstegt, så lad den stege 3-4 min. på begge sider.

30 min.
Anretning

Vend de rå jordskokker i risottoen, anret den i en dyb tallerken, og kom fisk og stegt blomkål ovenpå.

NB. Foto viser retten lavet med rosenkål, men du modtager blomkål i stedet.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
994 kcal
Fedt:
60,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,9 g
Kulhydrat:
70,4 g
heraf sukkerarter:
8,2 g
Kostfibre:
6,4 g
Protein:
38,6 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?