0
Risotto med jordskokker, blomkål og stegt kuller
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Grønne fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
risottorisskalotteløgparmigiano reggiano (Parmesan)citron
1 min.
Risotto

Kog ca. 1 liter vand op i en gryde eller elkoger.

Skræl skalotteløg og hak dem fint. 

Riv osten fint ned i en lille skål. Riv citronen fint og gem skallen i en separat skål. Saften fra citronen skal du bruge senere.

Tilsæt lidt olie til panden/kasserollen og sauter de hakkede løg i rigeligt olivenolie, uden at de tager farve. Når de er møre, tilsættes risene (ikke skyllede) til panden/kasserollen og de sauteres med et minut eller to. Tilsæt så ca. 1 dl kogende vand per kuvert til panden/kasserollen og lad risene stå og småsimre stille og roligt.

Der tilsættes mere vand, efterhånden som risene absorberer væden. Fortsæt med at spæde til med væde, indtil risene er møre, men stadig har lidt bid. Det tager ca. 15-18 minutter.

Tag risottoen af varmen og rør et par klumper kold smør og revet parmesan i. Sluk for blusset og smag til med salt, friskkværnet peber og godt med reven citronskal. Risottoen skal være cremet og våd i konsistensen, tilsæt eventuelt lidt mere væde for at justere konsistensen.

jordskokker
10 min.
Jordskokker

Mens risottoen snurrer, kan du skylle og rengøre jordskokkerne grundigt med en svamp eller børste. Fjern evt. urenheder.

Skær dem i små, rustikke tern - og gem dem til senere.

citronblomkål
15 min.
Blomkål

Skyl blomkålen og skær det ud i små buketter med en kniv. Varm en pande godt op og steg kålen hårdt og kort i en smule olie, så det tager farve. Ca. 2-3 min. 

Kom kålen op i en skål og smag til med salt, friskkværnet peber og godt med citronsaft.

25 min.
Fisken

Tør panden fra før af med et stykke køkkenrulle og varm den godt op igen.

Dup fisken tør med et stykke køkkenrulle. Krydr den grundigt med salt og friskkværnet peber og steg den i rigeligt olie.

Fisken skal stege på skindsiden ca. 3-4 min og så vendes og blot stege ca. 30 sekunder på den anden side.

30 min.
Anretning

Vend de rå jordskokker i risottoen og anret den i en dyb tallerken. Kom fisk og stegt blomkål ovenpå.

Velbekomme!

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?