0
Risotto med jordskokker, svampe og brændt citron

Risotto med jordskokker, svampe og brændt citron

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
risottorisskalotteløgportobellosvampe
1 min.
Risotto

Skræl skalotteløget, og hak det super fint med en skarp kniv. Rens svampene, og skær dem i skiver. Kom 4 dl vand pr. person i en gryde, og tilsæt en smule salt. Varm det op til kogepunktet. 

Nu til risottoen. Det er nemmest at lave risotto i en pande med høje kanter og teflonbelægning. Det er nemlig bedst, hvis du kan ”svinge” risottoen.

Sæt panden over ved høj varme, og tilsæt et par spsk. god olivenolie. Steg svampene et par minutter, til de har taget farve og er blevet møre. Tag dem op, og sæt dem til side i en skål. Skru lidt ned for panden, og tilsæt lidt ny olivenolie. Sautér skalotteløgene uden at de tager farve. Når løgene begynder at blive møre, tilsætter du risene. Lad dem stege med et par minutter, mens du rører jævnligt. Tilsæt nu alt det kogende vand til panden.

Nu skal risene småkoge i ca. 14 minutter - sæt et ur! De skal stå og småboble stille og roligt. Du behøver ikke røre i panden, men du kan tjekke engang i mellem, at der ikke er noget, der brænder på. Hvis vandet koger hurtigere væk end beregnet, kan du tilsætte en smule mere varmt vand.

jordskokkercitronrødt æbleparmigiano reggiano (Parmesan)
10 min.
Jordskokker

Imens risottoen snurrer, kan du skrubbe jordskokkerne grundigt, og fjerne evt. urenheder. Skær dem herefter i tynde strimler med en kniv, eller skær dem tyndt på en mandolin.

Skær æblet i små tern.

Varm en pande uden fedtstof op ved mellem varme. Halvér citronen, og steg den på skærefladen, til den har taget godt med farve og er karamelliseret.

Vend æbler og jordskokker sammen i en skål, og tilsæt godt med saft fra den brændte citron.

Riv parmesanen fint.

parmigiano reggiano (Parmesan)smør
25 min.
Risotto

Efter ca. 14 minutter skal risene gerne være møre med en smule bid, og væsken skal være kogt næsten helt væk. Hvis risene ikke er møre, tilsætter du lidt mere varmt vand, og koger dem lidt mere. Ellers giver du risene et sidste opkog, trækker panden væk fra varmen, og tilsætter svampe, et par tern smør, alternativt lidt olivenolie, og fintrevet parmesan.

Nu svinger du så med panden, og vender risottoen sammen, indtil al ost og smør er smeltet. Smag risottoen til med salt og peber. Har du svært ved at svinge med panden, kan du røre risottoen sammen med en ske.

30 min.
Anretning

Anret risottoen i en dyb tallerken med jordskokke/æblesalaten ovenpå.

Velbekomme!

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?