0
Risotto med jordskokker, svampe og brændt citron

Risotto med jordskokker, svampe og brændt citron

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

Arborio risottorisskalotteløgportobellosvampe
1 min.
Risotto

Skræl skalotteløget, og hak det super fint med en skarp kniv. Rens svampene, og skær dem i skiver.

Kom 4 dl vand pr. pers. i en gryde, tilsæt en smule salt, og varm det op til kogepunktet. 

Find en pande frem til risotto. Det er nemmest at lave den i en pande med høje kanter og teflonbelægning, så du kan ”svinge” risottoen.

Sæt panden over ved høj varme, og tilsæt et par spsk. god olivenolie. Steg svampene et par minutter, til de har taget farve, og er blevet møre. Tag dem op, og sæt dem til side i en skål.

Skru lidt ned for panden, og tilsæt lidt ny olivenolie. Sautér skalotteløgene uden at de tager farve. Når løgene begynder at blive møre, tilsætter du risene.

Lad dem stege med et par minutter, mens du rører jævnligt. Tilsæt nu det kogende vand til panden lidt efter lidt.

Risene skal småkoge i ca. 14 minutter - sæt et ur! De skal stå og småboble stille og roligt. Du behøver ikke røre i panden, men du kan tjekke engang i mellem, at der ikke er noget, der brænder på.

Tilsæt mere kogende vand efterhånden som det fordamper.

jordskokkercitronrødt æbleparmigiano reggiano (Parmesan)
10 min.
Jordskokker

Skrub jordskokkerne grundigt, og fjern evt. urenheder. Skær dem herefter i tynde strimler med en kniv, eller skær dem tyndt på et mandolinjern.

Skær æblet i små tern.

Varm en pande uden fedtstof op ved mellem varme. Halvér citronen, og steg den på skærefladen, til den har taget godt med farve, og er karamelliseret.

Vend æbler og jordskokker sammen i en skål, og tilsæt godt med saft fra den brændte citron.

Riv parmesanen fint.

parmigiano reggiano (Parmesan)smør
25 min.
Risotto

Efter ca. 14 minutter skal risene gerne være møre med en smule bid, og væsken skal være kogt næsten helt væk. Hvis risene ikke er møre, tilsætter du lidt mere varmt vand, og koger dem lidt mere. Ellers giver du risene et sidste opkog, trækker panden væk fra varmen, og tilsætter svampe, et par tern smør, alternativt lidt olivenolie, og fintrevet parmesan.

Nu svinger du så med panden, og vender risottoen sammen, indtil al ost og smør er smeltet. Har du svært ved at svinge med panden, kan du røre risottoen sammen med en ske.

Smag risottoen til med salt og peber. 

30 min.
Anretning

Anret risottoen i en dyb tallerken med jordskokke/æblesalat ovenpå.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
1196 kcal
Fedt:
86,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
10,1 g
Kulhydrat:
87,7 g
heraf sukkerarter:
10,8 g
Kostfibre:
6,2 g
Protein:
15,5 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?