Nu til risottoen. Det er nemmest at lave risotto i en pande med høje kanter og teflonbelægning - det er nemlig bedst, hvis du kan ”svinge” risottoen.
Sæt panden over ved mellem varme og tilsæt lidt olivenolie. Sautér skalotteløg uden at de tager farve. Når løgene begynder at blive møre, tilsætter du risene. Lad dem stege med et par minutter, mens du rører jævnligt. Tilsæt nu alt det kogende vand til panden.
Nu skal risene småkoge i ca. 14 minutter - sæt et ur! De skal stå og småboble stille og roligt. Du behøver ikke røre i panden, men du kan tjekke engang i mellem, at der ikke er noget der brænder på. Hvis vandet koger hurtigere væk end beregnet, kan du tilsætte en smule mere varmt vand.
Imens risottoen snurrer kan du riste græskernerne et par min. på en tør pande.
Riv parmesanen fint.
Skær blomkålen ud i små buketter - også stokken. Tør panden af med et stykke køkkenrulle og tilsæt lidt olivenolie.
Kom blomkålen op i panden og lad dem ligge uden at røre for meget. Lad dem karamellisere stille og roligt ved lav til mellem varme - ca. 5-6 min.
Krydr med salt og friskkværnet peber og kom dem op i en skål.
Skyl agurken, flæk den på langs og fjern kernehuset. Skær resten ud i små tern og kom dem op i en skål. Pluk mynten ud i blade og hak dem groft. Kom mynten op i skålen og tilsæt godt med fintrevet citronskal og saft. Vend sammen.
Efter ca. 14 minutter skal risene gerne være møre med en smule bid og væsken være kogt næsten helt væk. Hvis risene ikke er møre, tilsætter du lidt mere varmt vand og koger dem lidt mere. Ellers giver du risene et sidste opkog, trækker panden væk fra varmen og tilsætter svampe, et par tern smør, alternativt lidt olivenolie, og fintrevet parmesan
Nu svinger du så med panden og vender risottoen sammen, indtil alt ost og smør er smeltet. Smag risottoen til med salt og peber. Har du svært ved at svinge med panden, kan du røre risottoen sammen med en ske.
Vend de karamelliserede blomkål ned i risottoen.
Anret risottoen med det samme i en dyb tallerken med agurketern ovenpå og et drys af græskarkerner.
Velbekomme!
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()