0
Risotto med mør okse og sprød vintersalat
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Husk

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

risottorishvidløg
1 min.
Start risottoen

Skræl hvidløg og hak det fint med en skarp kniv. Kom 4 dl. vand pr. person i en gryde, og tilsæt en smule salt. Bring vandet til kogepunktet.

Nu til risottoen. Det er nemmest at lave risotto i en pande med høje kanter og teflonbelægning. Du får nemlig det bedste resultat, hvis du kan ”svinge” risottoen.

Sæt panden over ved høj varme, og tilsæt et par spsk. god olivenolie. Sautér hvidløg uden at de tager farve. Når løgene begynder at blive møre, tilsætter du risene. Lad dem stege med et par minutter, mens du rører jævnligt. Tilsæt nu ca. 3/4 af det kogende vand til panden.

Nu skal risene småkoge i ca. 14 min. Sæt et ur. Risene skal stå og boble stille og roligt. Du behøver ikke røre i panden, men du kan tjekke engang i mellem, at der ikke er noget, der brænder på. Hvis vandet koger hurtigere væk end beregnet, kan du tilsætte en smule mere varmt vand.

persillerøddergrønkålcitronbredbladet persille
5 min.
Forbered salaten

Riv citronen fint på et rivejern.

Pisk en dressing af lige dele olivenolie og citronsaft. Smag til med godt med friskværnet sort og lidt salt. Du skal bruge ca. 1 spsk. færdig dressing pr kuvert. 

Skræl rødderne og riv dem på den grove side af et råkostjern.

Bland grønkål, revet persillerod, revet citronskal og dressing i en skål.

Hak persillen groft, både stilke og blade. Gem til senere.

sous vide oksekødbredbladet persille
15 min.
Varm kødet

Skær eller pluk kødet ud i mundrette stykker. Sæt en gryde over mellem varme og tilsæt lidt olivenolie. Steg kødet let så det bliver gennemvarm 2-3 min. Smag til med salt og groftkværnet sort peber. Sluk for varmen og vend den hakkede persille ned i.

pecorino romano
25 min.
Færdiggør risottoen

Efter ca. 14 min. skal risene gerne være møre med en smule bid, og væsken skal være kogt godt ind. Hvis risene ikke er møre, tilsætter du lidt mere varmt vand, og koger dem lidt mere. Ellers giver du risene et sidste opkog, og trækker panden væk fra varmen. Tilsæt et par tern smør, alternativt lidt olivenolie, og riv osten fint ned i. 

Nu svinger du så med panden, og vender risottoen sammen, indtil al ost og smør er smeltet. Risottoen skal være temmelig flydende og bestemt ikke tyk som risengrød. Smag risottoen til med salt og peber. Har du svært ved at svinge med panden, kan du røre risottoen sammen med en ske. Læg låg over panden, og lad den trække 5 min.

30 min.
Anretning

Anret risottoen i en dyb tallerken med kødet ovenpå og salaten på siden i en lille skål.

Velbekomme!

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?