0
Risotto med rå agurk, stegt fennikel og tomater

Risotto med rå agurk, stegt fennikel og tomater

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
risottorishvidløg
1 min.
Risotto

Skræl hvidløg, og hak det fint med en skarp kniv. Kom 4 dl. vand pr. person i en gryde, og tilsæt en smule salt. Bring vandet til kogepunktet.

Nu til risottoen. Det er nemmest at lave risotto i en pande med høje kanter og teflonbelægning. Du får nemlig det bedste resultat, hvis du kan ”svinge” risottoen.

Sæt panden over ved høj varme, og tilsæt et par spsk. god olivenolie. Sautér hvidløg, uden at de tager farve. Når løgene begynder at blive møre, tilsætter du risene. Lad dem stege med et par minutter, mens du rører jævnligt. Tilsæt nu ca. 3/4 af det kogende vand til panden.

Nu skal risene småkoge i ca. 14 min. Sæt et ur. De skal stå og boble stille og roligt. Du behøver ikke røre i panden, men du kan tjekke engang i mellem, at der ikke er noget, der brænder på. Hvis vandet koger hurtigere væk end beregnet, kan du tilsætte en smule mere varmt vand.

Fennikelagurktomater på stilk, fx cherry, blomme eller cocktailfrisk oregano
5 min.
Grønt

Skyl agurk, fennikel og tomater. Skyl også oreganoen, og lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Skær agurken i små tern. Halvér tomaterne, og skær fennikelen ud i tynde både.

Pluk oregano ud i blade, og riv osten fint.

Find en pande eller gryde frem, og sæt den over ved mellem varme med lidt olivenolie. Steg fennikel i 3-4 min., og lad dem gerne tage lidt farve. Tilsæt så tomaterne til gryden, og lad dem stege med et minut eller to, så de smider lidt saft og begynder at blive møre. Krydr med lidt salt, og vend godt rundt.

citronkrystal karl
25 min.
Risotto

Efter ca. 14 min. skal risene gerne være møre med en smule bid, og væsken skal være kogt godt ind. Hvis risene ikke er møre, tilsætter du lidt mere varmt vand, og koger dem lidt mere. Ellers giver du risene et sidste opkog, og trækker panden væk fra varmen. Tilsæt et par tern smør, alternativt lidt olivenolie, og den fintrevne ost.

Nu svinger du så med panden og vender risottoen sammen, indtil al ost og smør er smeltet. Smag risottoen til med fintrevet citronskræl, salt og peber. Har du svært ved at svinge med panden, kan du røre risottoen sammen med en ske.

30 min.
Anretning

Anret risottoen i en dyb tallerken med stegt fennikel og tomat ovenpå. Drys med agurketern og frisk oregano, og spis med det samme.

Velbekomme!

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?