Kog ca. 1 liter vand op i en gryde eller elkoger.
Skræl skalotteløg, og hak dem fint.
Riv osten fint ned i en lille skål. Riv citronen fint, og gem skallen i en separat skål. Saften fra citronen skal du bruge senere.
Tilsæt lidt olie til panden/kasserollen, og sauter de hakkede løg i rigeligt olivenolie, uden at de tager farve. Når de er møre, tilsættes risene (ikke skyllede) til panden/kasserollen og sauteres med et minut eller to. Tilsæt så ca. 1 dl kogende vand per kuvert til panden/kasserollen, og lad risene stå og småsimre stille og roligt.
Der tilsættes mere vand, efterhånden som risene absorberer væden. Fortsæt med at spæde til med væde, indtil risene er møre, men stadig har lidt bid. Det tager ca. 15-18 min.
Tag risottoen af varmen, og rør et par klumper koldt smør og revet parmesan i. Sluk for blusset, og smag til med salt, friskkværnet peber og godt med revet citronskal. Risottoen skal være cremet og våd i konsistensen, tilsæt eventuelt lidt mere væde for at justere konsistensen.
Imens risottoen simrer, kan du skrubbe gulerødder, skære dem i mundrette bidder og stege dem på en pande i en smule olie. De må gerne tage godt med farve - ca. 10 min. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Når gulerødderne er færdige, rengør du panden med et stykke køkkenrulle, varmer den op igen og steger spejlæggene i en smule olie, til de er smilende. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Skyl rucola og fennikel. Snit fennikel så tyndt som muligt med en skarp kniv. Bland rucola og fennikel i en skål, med et par dråber olivenolie, saft fra citronen og godt med friskkværnet peber.
Anret risottoen i en dyb tallerken med gulerødder og æg ovenpå og salaten ved siden af.
Velbekomme!
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Bøgebæk æg
Lidt udenfor Tårs i Vendsyssel ligger Bøgebæk gård. Her driver Dorte og hendes mand Bjarne og deres søn, Michael en økologisk gård med knap 3000 høns, som går under æbletræerne i det høje græs og har det rigtig godt - og dét kan smages!
Gården ligger her:
Kundekommentarer ()