0
Risotto med stegte rosenkål, spinat og hasselnødder

Risotto med stegte rosenkål, spinat og hasselnødder

Hovedingrediens:
Grøntsager
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

risottorishvidløg
1 min.
Risotto

Skræl hvidløg, og hak det fint med en skarp kniv. Kom 4 dl. vand pr. person i en gryde, og tilsæt en smule salt. Bring vandet til kogepunktet.

Det er nemmest at lave risotto i en pande med høje kanter og teflonbelægning. Du får nemlig det bedste resultat, hvis du kan ”svinge” risottoen.

Sæt en pande over ved høj varme, og tilsæt et par spsk. god olivenolie. Sautér hvidløg, uden at det tager farve. Når de begynder at blive møre, tilsætter du risene. Lad dem stege med et par minutter, mens du rører jævnligt. Tilsæt nu ca. 3/4 af det kogende vand til panden.

Nu skal risene småkoge i ca. 14 minutter. Sæt et ur. De skal stå og boble stille og roligt. Du behøver ikke røre i panden, men du kan tjekke engang i mellem, at der ikke er noget, der brænder på. Hvis vandet koger hurtigere væk end beregnet, kan du tilsætte en smule mere varmt vand.

rosenkålspinathasselnøddekernerfrisk oregano
10 min.
Grønt

Skyl spinat og rosenkål. Fjern evt. grimme blade på rosenkålene, og skær dem i kvarte.

Rib spinaten af stilkene, og skær bladene igennem et par gange med en kniv.

Hak nødderne groft, og pluk oregano ud i blade.

Sæt en stor pande over ved højeste blus, og tilsæt en smule olie. Steg rosenkålene hårdt og kort i 2-3 min., så de tager godt med farve og beholder masser af sprødhed. Kom nødder, oregano og spinat op til kålen, træk panden fra varmen, og vend det hele godt sammen, så spinaten falder lidt sammen. Smag til med salt og friskkværnet peber.

parmigiano reggiano (Parmesan)
25 min.
Risotto

Efter ca. 14 min. skal risene gerne være møre med en smule bid, og væsken skal være kogt godt ind. Hvis risene ikke er møre, tilsætter du lidt mere varmt vand, og koger dem lidt mere. Ellers giver du risene et sidste opkog, og trækker panden væk fra varmen. Tilsæt et par tern smør, alternativt lidt olivenolie, og riv osten fint ned i.

Nu svinger du så med panden, og vender risottoen sammen, indtil al ost og smør er smeltet. Smag risottoen til med fintrevet citronskal, salt og peber. Har du svært ved at svinge med panden, kan du røre risottoen sammen med en ske.

30 min.
Anretning

Anret risottoen i en dyb tallerken med stegt grønt ovenpå.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?