Start med at komme 4 dl vand/pr. person i en gryde og tilsæt en smule salt. Bring den til kogepunktet.
Skyl tomater og squash og skær begge dele ud i grove chunks. Varm en stor pande godt op og tilsæt en smule olienolie. Steg først squash, så de tager farve men beholder lidt sprødhed - ca. 2-3 min. Tag dem af panden, tilsæt nyt olivenolie og steg så tomaterne, til de smider lidt væske og falder en smule sammen - ca. 3-4 min. Vend så squash og tomater sammen i en skål og krydr med salt, friskkværnet peber, et par dråber olivenolie og godt med fintrevet citronskal og citronsaft.
Nu til risottoen. Pil hvidløget og snit det fint med en skarp kniv.
Det er nemmest at lave risotto i en pande med høje kanter og teflonbelægning - det er nemlig bedst, hvis du kan ”svinge” risottoen.
Sæt panden over ved mellem varme og tilsæt et par spsk. god olivenolie. Sautér hvidløgene et par minutter til de er blevet møre uden at tage farve.
Når løgene begynder at blive møre, tilsætter du risene og krydderblandingen. Lad det stege med et par minutter, mens du rører jævnligt. Tilsæt nu alt det kogende vand til panden.
Nu skal risene småkoge i ca. 14 minutter - sæt et ur! De skal stå og småboble stille og roligt. Du behøver ikke røre i panden, men du kan tjekke engang i mellem, at der ikke er noget der brænder på. Hvis vandet koger hurtigere væk end beregnet, kan du tilsætte en smule mere varmt vand.
Imens risottoen snurrer kan du skylle fennikelen og skære den ud i små tern. Det nemmeste er at plukke den ud i "blade", snitte dem tyndt på langs og derefter skære dem i tern på tværs.
Riv osten fint på et rivejern - gem en smule til anretning.
Efter ca. 14 minutter skal risene gerne være møre med en smule bid og væsken være kogt næsten helt væk. Hvis risene ikke er møre, tilsætter du lidt mere varmt vand og koger dem lidt mere. Ellers giver du risene et sidste opkog, trækker panden væk fra varmen og tilsætter et par tern smør, alternativt lidt olivenolie, og den revne ost.
Nu svinger du så med panden og vender risottoen sammen, indtil alt ost og smør er smeltet. Vend de rå fennikeltern i og smag til med salt og friskkværnet peber. Har du svært ved at svinge med panden, kan du røre risottoen sammen med en ske.
Anret risottoen i en dyb tallerken med squash, tomater og rucola ovenpå. Slut af med et drys af det sidste ost.
Velbekomme!
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Middelhavs-krydderi indeholder:
Kundekommentarer ()