0
Risotto på perlespelt med rå og bagte persillerødder

Risotto på perlespelt med rå og bagte persillerødder

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
persillerødder
1 min.
Bagte rødder

Start med at tænde ovnen på 220 grader varmluft. Skræl alle persillerødderne og del dem derefter op i to lige store portioner. Tag den ene portion og vend rødderne med lidt god olivenolie og krydr med salt og friskkværnet peber. Del dem gerne i halve eller kvarte hvis de er meget store.

Bag dem i ovnen i en bradepande, til de er møre og har taget godt med farve. Ca. 25 min.

perlespelt
5 min.
Perlespelt

Skyl perlespelten i en sigte og kom den i en gryde med rigeligt, letsaltet vand. Lad perlespelten koge stille og roligt i ca. 15-20 min. til den er mør.

græskarkernerpersillerødderappelsinsquash
10 min.
Salat

Tag den resterende portion persillerødder og riv dem på den grove side af et råkostjern.

Skræl appelsinen, skær den i skiver og skær derefter skiverne i mundrette bider. Vend bidderne sammen med de revne persillerødder og tilsæt evt. overskydende appelsinsaft. 

Halvér squashen og fjern kernerne med en lille ske eller kniv. Skær herefter squashen i små tern og bland med resten af salaten.

Rist græskarkernerne i en lille smule olie på en mellemvarm pande i få minutter. Krydr med lidt salt og kom dem derefter op i salaten.

perlespeltpecorino romano
25 min.
Perlespelt

Riv osten fint.

Sigt vandet fra perlespelten men gem det i en skål. Mål ca. 1/2 dl kogevand per kuvert op og tilsæt tilbage til spelten i gryden. Tilsæt den revne ost og et godt skud olivenolie og rør godt rundt, til osten er smeltet og har gjort spelten cremet og lind. Bemærk, når osten er tilsat må gryden ikke koge. Smag til med salt og masser af friskkværnet peber.

30 min.
Anretning

Anret perlespeltrisotto i bunden af en gryde med bagte rødder ovenpå. Server råkostsalaten i en lille skål ved siden af. 

Velbekomme!

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?