0
Bygotto med ristede skorzonerrødder, mynte og ærter

Bygotto med ristede skorzonerrødder, mynte og ærter

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

perlebyg
1 min.
Perlebyg

Sæt perlebyggen over at koge i rigeligt, godt saltet vand. Lad byggen simre under låg i ca. 10 min, og lad den derefter trække ca. 5 min.

Sigt herefter vandet ned i en skål, og hæld nu ca. 1/2 dl kogevand pr. kuvert tilbage til kernerne. Resten af kogevandet smider du ud.

skorzonerrøddermynteærter, frostkrystal karlsyrlige spiseæbler
5 min.
Grønt

Kog et par dl vand op i en elkedel eller en lille kasserolle.

Skræl rødderne. Det gøres nemmest ved at lægge dem fladt på bordet, og skrælle dem, mens du drejer roden. Snit dem herefter tyndt - gerne en smule på skrå.

Skyl æblet, og skær det i små tern. 

Kom de frosne ærter op i en skål, og hæld det kogende vand over. Lad dem trække nogle minutter, og hæld så vandet væk igen.

Pluk mynten ud i blade, og riv osten fint på et rivejern.

skorzonerrøddercitron
15 min.
Rødder

Varm en pande godt op, tilsæt lidt olie, og steg de snittede rødder kort på panden. Steg blot i 2-3 min. så de stadig har lidt bid. Krydr med salt, friskkværnet peber og godt med fintrevet citronskal.

krystal karlærter, frost
20 min.
Bygotto

Bring perlebyggen i kog (Pas på det ikke brænder på). Træk gryden fra varmen, og tilsæt en god klat smør og osten. Rør grundigt rundt, så smør og ost smelter, og bygottoen bliver cremet. Smag til med salt og godt med friskkværnet peber. 

 

30 min.
Anretning

Anret den varme bygotto i bunden af en dyb tallerken, og kom skorzonerrødder, æbler, ærter og mynte ovenpå.

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?