0
Bygotto med ristede skorzonerrødder, mynte og ærter

Bygotto med ristede skorzonerrødder, mynte og ærter

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

perlebyg
1 min.
Perlebyg

Sæt perlebyggen over at koge i rigeligt, godt saltet vand. Lad byggen simre under låg i ca. 10 min, og lad den derefter trække ca. 5 min.

Sigt herefter vandet ned i en skål, og hæld nu ca. 1/2 dl kogevand pr. kuvert tilbage til kernerne. Resten af kogevandet smider du ud.

skorzonerrøddermynteærter, frostkrystal karlsyrlige spiseæbler
5 min.
Grønt

Kog et par dl vand op i en elkedel eller en lille kasserolle.

Skræl rødderne. Det gøres nemmest ved at lægge dem fladt på bordet, og skrælle dem, mens du drejer roden. Snit dem herefter tyndt - gerne en smule på skrå.

Skyl æblet, og skær det i små tern. 

Kom de frosne ærter op i en skål, og hæld det kogende vand over. Lad dem trække nogle minutter, og hæld så vandet væk igen.

Pluk mynten ud i blade, og riv osten fint på et rivejern.

skorzonerrøddercitron
15 min.
Rødder

Varm en pande godt op, tilsæt lidt olie, og steg de snittede rødder kort på panden. Steg blot i 2-3 min. så de stadig har lidt bid. Krydr med salt, friskkværnet peber og godt med fintrevet citronskal.

krystal karlærter, frost
20 min.
Bygotto

Bring perlebyggen i kog (Pas på det ikke brænder på). Træk gryden fra varmen, og tilsæt en god klat smør og osten. Rør grundigt rundt, så smør og ost smelter, og bygottoen bliver cremet. Smag til med salt og godt med friskkværnet peber. 

 

30 min.
Anretning

Anret den varme bygotto i bunden af en dyb tallerken, og kom skorzonerrødder, æbler, ærter og mynte ovenpå.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.