0
Rispapirwraps med skærising og thai gulerod/æblesalat med mynte og sesam

Rispapirwraps med skærising og thai gulerod/æblesalat med mynte og sesam

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Wraps er perfekte til at servere en aften, hvor man har lyst til at sidde ved bordet i lang tid og snakke, mens man hver især fylder sine wraps.
Er tiden knap, samler man wrapsene på forhånd ude i køkkenet, og sætter dem på bordet på et fad sammen med dipping-saucen.

Rulleanvisning findes her: https://www.youtube.com/watch?v=8kx9dmn6wj4

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Snittet gulerodæblermyntesesamfrøcitron
1 min.
Klargøring

Gulerødderne hældes over i en stor skål.
Riv halvdelen af citronskallen meget fint hen over gulerødderne. Pres derefter halvdelen af citronsaften ned i skålen sammen med 1/2 tsk. sukker pr. person og 1/5 tsk. groft salt pr. person. 
Giv gulerødderne en gang massage, så ingredienserne fordeles grundigt.

Mynten skylles og snittes fint. Den møre del af stilken kan også bruges, den skal bare hakkes ultra-fint. Hæld mynten over til gulerødderne.  

Æblerne snittes i "tændstikker". Det gøres nemmest på et mandolinjern. Kom æblestykkerne over til gulerødderne i skålen.

Sesamfrøene ristes på en lille pande, til de begynder at dufte. Hæld halvdelen ned i gulerod/æblesalaten.

skærisingfilettamari/soyahoisinsaucecitron
10 min.
Fisk og dip

Fisken vendes i mel, og steges i olie. Krydr med salt og peber, og riv resten af citronskallen hen over fadet med de stegte fileter. Drys også resten af de ristede sesamfrø over.

Hoisin-saucen røres sammen med soyaen samt resten af citronsaften. Smag dipping-saucen til med sukker samt evt. god chilisauce.

Vietnamesisk rispapir / Bánh tráng
30 min.
Anretning

Gulerod/æblesalaten anrettes på et fad for sig, og sættes på bordet sammen med den lune fisk og dipping-saucen.

Sæt også en stor dyb tallerken eller et fad med lunkent vand, der kan rumme rispapiret, på bordet.

Hver person ved bordet dypper et stykke rispapir ned i det lunkne vand i 10 sekunder. Så lægges det nu bløde rispapir ned på ens tallerken. Nu lægges lidt salat og et stykke fisk på, og man ruller forsigtigt sin wrap sammen.
Det kræver lidt øvelse, og man skal passe på ikke at fylde wrappen for meget.

Dyp de færdige wraps i dipping-saucen.

~Chúc ngon miệng!~

Bonusinfo

Se på illustrationen her hvor nemt det er at rulle en frisk vietnamesisk forårsrulle. Rispapiret dyppes først hurtigt i et fad med lunt vand.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?