
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl grønkålen grundigt, fjern de groveste stilke, og snit kålen i mundrette stykker.
Skyl æblet, og skær det i tern. Pluk salaten ud i blade, og skær dem i grove strimler.
Riv osten fint på et rivejern.
Varm en stor pande op ved høj varme, og tilsæt et smule olivenolie.
Steg kålen hårdt og kort i ca. 3-4 min., til den falder en smule sammen, og bliver mør. Den må godt tage farve, men ikke branke.
Krydr med salt og friskkværnet peber, og gem kålen i en skål til senere.
Tør panden fra før af med et stykke køkkenrulle, og varm den op igen.
Tilsæt lidt olivenolie, og steg gnocchierne i ca. 2-3 min., til de har taget lidt farve. Tilsæt ca. 1/2 dl vand pr. kuvert, lad vandet koge op, og træk så panden fra varmen.
Tilsæt den revne ost og en klar smør, og sving eller rør det hele sammen, så osten og smørret smelter og cremer gnocchierne. Smag til med godt med fintrevet citronskal og den røgede chili.
Bemærk, du kan selv styre mængden af chili, men det klæder retten med lidt varme og røgsmag, så vær ikke for nærig.
Anret grønkål og salatstrimler i en dyb tallerken, og kom de varme gnocchi og tilhørende sauce henover. Slut af med et drys æbletern.
Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.
Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!
- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.
Alt sammen med et formål: Maximal Umami!
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften