0
Ristede gnocchi med røget chili, grønkål og endive

Ristede gnocchi med røget chili, grønkål og endive

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

grønkåljulesalat/endivesalatrødt æblekrystal karl
1 min.
Grønt

Skyl grønkålen grundigt, fjern de groveste stilke, og snit kålen i mundrette stykker.

Skyl æblet, og skær det i tern. Pluk salaten ud i blade, og skær dem i grove strimler.

Riv osten fint på et rivejern.

grønkål
10 min.
Grønkål

Varm en stor pande op ved høj varme, og tilsæt et smule olivenolie.

Steg kålen hårdt og kort i ca. 3-4 min., til den falder en smule sammen, og bliver mør. Den må godt tage farve, men ikke branke.

Krydr med salt og friskkværnet peber, og gem kålen i en skål til senere.

gnocchikrystal karlChipotle (røget chili)citron
15 min.
Gnocchi

Tør panden fra før af med et stykke køkkenrulle, og varm den op igen.

Tilsæt lidt olivenolie, og steg gnocchierne i ca. 2-3 min., til de har taget lidt farve. Tilsæt ca. 1/2 dl vand pr. kuvert, lad vandet koge op, og træk så panden fra varmen.

Tilsæt den revne ost og en klar smør, og sving eller rør det hele sammen, så osten og smørret smelter og cremer gnocchierne. Smag til med godt med fintrevet citronskal og den røgede chili.

Bemærk, du kan selv styre mængden af chili, men det klæder retten med lidt varme og røgsmag, så vær ikke for nærig.

rødt æble
30 min.
Anretning

Anret grønkål og salatstrimler i en dyb tallerken, og kom de varme gnocchi og tilhørende sauce henover. Slut af med et drys æbletern.

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?