Kartofler: Kog kartoflerne med skræl og pil dem. Blend krydderurter og olie til en jævn masse og krydr med salt og peber. Vend kartoflerne i olien og hold dem lune indtil servering.
Muslinger: Rens alle grøntsagerne og snit dem i fine tern. Rist dem let af i lidt olie, kom hvidvin ved og kog det ind til det halve. Skær lidt koldt smør i små stykker og pisk det i saucen sammen med safrantrådene. Rist kammuslingerne i en smule olie på en hed pande ca. 1 min. på hver side og krydr med salt og peber. Læg dem i safransaucen og server straks med de ”grønne” kartofler, en sprød grøn salat og friskbagt flutes til.
En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia
Kommentarer og forslag til opskriften