0

Ristede kammuslinger med jordskokpuré og mild limesauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Puré: Skrab jordskokkerne og kog dem godt møre i usaltet vand. Dræn godt, tilsæt fløden og blend jordskokkerne til en blød puré med stavblenderen. Smag til med salt og hvid peber.

Sauce: Smelt 50 g smør i en lille kasserolle til det er godt varmt. Hæld limesaft og æggeblomme i en foodprocessor og kør det sammen. Tilsæt det varme smør i en tynd stråle til saucen er blød og cremet. Smag til med limesaft, salt og peber.

Kammuslinger: Varm en smule olie godt op på en pande og brun kammuslingerne hurtigt på begge sider til de lige får skorpe. Tilsæt 1 tsk. smør og 1 tsk. sukker og lad det lige karamellisere om muslingerne – samlet tilberedningstid bør ikke overstige 3-4 min.

Server sammen med masser af godt brød og små bagte kartofler.

Kommentarer og forslag til opskriften