0

Ristede kammuslinger på fennikel-æble-dildsalat med tyttebærfløde

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Salat: Snit fenniklen i tynde skiver, læg dem i en skål og dæk med kogende vand. Lad dem trække i 5 min. og hæld derefter vandet fra. Skær imens æblerne i tynde skiver og hak dilden fint. Vend alle tre dele med olie, citronsaft, salt og peber og lad salaten trække indtil servering.

Fløde: Kog fløden op i en lille gryde og kog ind til konsistensen er let cremet. Smag til med tyttebærsyltetøj, salt og peber.

Muslinger: Lav et lille krydsmønster på begge sider af hver kammusling med en skarp kniv – ridserne skal ikke være mere end max. 2 mm dybe. Varm 1 spsk. smør og 1 spsk. olie godt op på en pande og lad det bruse af. Læg kammuslingerne på, krydr med salt og peber og steg dem i ca. 1 min. på hver side - lidt mere hvis muslingerne er meget store. Det er vigtigt, at de IKKE gennemsteges, da de bliver gummiagtige og kedelige i konsistensen ved for vedvarende varmebehandling.

Server retten i små dybe tallerkner med salaten nederst og kammuslingerne pænt anrettet ovenpå. Server saucen som tilbehør sammen med små kogte kartofler og en blandet grøn salat med ærter.

Kommentarer og forslag til opskriften