0
Ristede pølser med couscous og krydderbagt grønt
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

couscous
1 min.
Kog couscous

Tænd ovnen på 220 grader varmluft med grillfunktionen tændt.

Kom couscoussen i en skål, der kan tåle varme. Hæld kogende vand over, så det netop dækker, og tilsæt lidt salt. Lad den trække i 10 min. Afkøl couscoussen let, og smuldr den fra hinanden med fingrene

rød peberfrugttomaterharissakrydderi
3 min.
Bag grønt

Skær tomaterne i tykke skiver, skær rød peber i kvarte, og fjern kernehuset. 

Bred tomatskiver og rød peber ud på en bradepande med bagepapir. Dryp lidt olivenolie henover, drys med krydderblandingen, og krydr med lidt salt. Bag i ovnen i 15-20 min., til grøntsagerne har taget farve.

couscousrucolaskalotteløgcitron
10 min.
Lav couscous færdig

Skræl skalotteløget, og riv citron fint på et rivejern.

Hak løget super fint med en skarp kniv. 

Vend couscous med de hakkede løg, salat, citronskal, lidt citronsaft og godt med olivenolie. Smag til med lidt salt.

Skagenfood frankfurter
15 min.
Steg pølserne

Steg pølserne på en varm pande i en smule olivenolie. Ca. 2-3 min på hver side.

yoghurt 3,5 %
25 min.
Anretning

Anret pølser, couscous og bagt grønt på en tallerken. Slut af med at komme en god klat youghurt på tallerkenen.

Velbekomme!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Harissa er egentlig en chilisauce, der bruges i det nordafrikanske køkken. Vi har lavet en tør version, der blot skal blandes med 1/3 af henholdsvis vand, citronsaft og olivenolie. Bland chilipastaen til den konsistens, der passer dig.

Harissa indeholder: 20% sød paprika, 20% spidskommen, 15% chili, 15%koriander, 10% kommen, 10% hvidløgspulver, 10% pebermynte. 

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.