0

Ristede skiver af havtaskehale med fennikelsalat, chilipesto og bagte rosmarinkartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kartofler: Skrub kartoflerne og skær dem i tykke skiver. Pluk bladene af rosmarinkvisten og hak dem fint. Vend kartoffelskiverne sammen med rosmarinen, 3 spsk. olivenolie, salt og peber og bred dem ud på en bageplade. Bag kartoflerne i en 210 grader varm ovn i ca. 20 min. til de er møre.

Pesto: Skær toppen af chilien, halver den og skrab kernerne ud. Hak chili, hvidløg og persille (også stilkene) groft og kom dem i en blender sammen med pinjekerner, parmesanost, 2 spsk. citronsaft, ½ dl olivenolie, salt og peber. Blend til en tyk cremet masse, smag til og lad pestoen trække indtil servering.

Salat: Trim fenniklen, del den i 4 og skær stokken væk. Snit bladene i helt tynde skiver og læg dem i en skål sammen med 3 spsk. olivenolie, 3 spsk. citronsaft, salt og peber. Vend det hele godt rundt og smag til.

Fisk: Skær fileterne fra benet og fjern hinderne. Skær fisken i ½ cm tykke skiver. Krydr melet med salt og peber og vend fiskeskiverne heri. Steg dem i smør ved middelhøj varme i ca. 1 minut på hver side.

Læg fiskestykkerne på et fad, pynt med limebåde og server kartofler, pesto og fennikelsalat i skåle ved siden af.

Server sammen med en blandet grøn salat og godt groft brød.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.